Tânără bună de plată pentru că a plecat din autoizolare. În total: 9.200 de lei!

În cursul zilei de ieri,  poliţiştii argeşeni au fost sesizaţi de către un bărbat întors recent în România dintr-o ţară aflată în zona roşie, cu privire la faptul că persoana cu care se afla izolat, a părăsit locuinţa unde se aflau împreună. La scurt timp după apel, tânăra de 18 ani a fost depistată într-un autoturism alături de alți doi bărbați de 24, respectiv 25 de ani.

CITEȘTE ȘI ... Testul gravidei suspecte de la Județean a iesit POZITIV! Copilul este bine!


Fata de 18 ani a fost amendată cu suma de 5000 de lei. Pentru că a părăsit locuința, afându-se în autoizolare, aceasta a fost plasată în carantina instituţionalizată pentru 14 zile, perioadă în care va trebui să achite costul cazării, de 300 de lei pe zi. Astfel, pentru inconștienta sa va avea de plătit în total 9200 de lei.

Cu privire la situația celorlalți doi bărbați, care au intrat în contact cu persoana ce nu a respectat măsura izolării la domiciliu, a fost inștiințat DSP.

CITEȘTE ȘI  ....  Călugăr la Cotmeana - urmărit național pentru furt!


Reamintim că, începând cu 3 aprilie, limitele amenzilor aplicate pentru nerespectarea restricțiilor impuse prin ordonanțele militare au fost majorate. Astfel, sancțiunile pentru persoane fizice sunt cuprinse între 2.000 și 20.000 de lei, iar sancțiunile pentru persoane juridice sunt cuprinse între 10.000 și 70.000 de lei. Un aspect important este și acela că în privința sancțiunilor contravenționale ce se referă la incălcarea oligaţiilor reglementate prin ordonanţele militare în vigoare la acest moment, este prevăzută o excepţie de la regimul juridic al contravențiilor, reglementat de  O.G. nr. 2/2001. Mai precis, aceasta se referă la valoarea redusă care poate fi achitată de contravenient în 15 zile, ce se calculează din cuantumul amenzii aplicate de agentul constatator, şi nu din valoarea minimă a amenzii prevăzută de cadrul legal.

CITEȘTE ȘI ... Câmpulung-butoi cu pulbere! Se impune carantina pentru Godeni!

 


IPJ Argeș: ”Fiţi responsabili! Râmâneţi în casă! Nu ieşiţi din locuinţă decât pentru strictul necesar!”

Atragem atenția tuturor cetățenilor cu privire la importanța, pentru noi toţi, a respectării restricțiilor impuse prin Ordonanțele Militare pentru perioada stării de urgenţă, și reamintim că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni dar şi că necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză!

De asemenea, în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu,polițiștii interacționează cu cetățenii, de regulă, fără atingerea documentelor, dar această practică poate fi exceptată în situaţia necesității efectuării de verificări suplimentare, fie cu privire la documentul ce justifică deplasarea persoanei, fie cu privire la constatarea altor abateri, cum sunt cele la circulaţia pe drumurile publice.