ȘOC! Eroul de la Mangalia NU ȘTIA SĂ ÎNOATE! Așa arată sacrificiul suprem! (Video)

UPDATE. Vineri, Ora 14:00 ȘOC! Eroul de la Mangalia NU ȘTIA SĂ ÎNOATE! Așa arată sacrificiul suprem! (Video)

Tragedia lui Adrian capătă altă amploare aflând, astăzi, de la familie și de prietenul lui din copilărie că bărbatul erou nu prea știa deloc să înoate, dar totuși s-a aruncat în valuri să salveze femeia și copilul.

“Nu, nu știa să înoate, dar el s-a dus când a văzut fetița aia și cu maică-sa și a zis să le salveze!  L-a luat repede apa, repede l-a luat!”, povestește mătușa lui Adrian. Vezi AICI video cu mărturia femeii.

Prietenul lui Adrian din copilărie îi întărește spusele: “Nu știa prea bine să înoate. El a sărit cu gândul să salveze femeia aceaa, dar nu știa. Și totuși a sărit! V-am zis, era un băiat foarte bun. Altcineva n-ar fi sărit în locul lui, ar fi lăsat salvamarii să-și facă treaba. ”, povestește băiatul. Vezi aici VIDEO!

În acest context, povestea salvamarului din prima zi capătă alt sens:

“Unul dintre bărbaţi s-a ţinut de tubul meu, i-am spus nu da drumul la tub sub nicio formă. „Te ţii strâns de el!”, i-am zis! Eu eram cu caiacul şi vâsleam când a venit un val foarte puternic, m-a adus la 30 de metri de geamandură şi el a scăpat tubul”, a povestit Andrei Joița, salvamar.

Un alt martor a relatat discuțiile de pe plajă: “Salvamarul a ajuns la al doilea baiat și i-a aruncat banana. O prinsese, dar a venit un val care a aruncat caiacul până la mal...iar cel din apa disparuse.....Turisti relatau azi ca a apucat sa îi spună salvamarului că se simte rău și ca nu se mai poate ține (probabil infart, probabil panica...).. după care a disparut!”

CULMEA! Mai scosese doi oameni din apă cu o zi înainte!

Unchiul  lui Adrian ne-a povestit că, în preziua nenorocirii, vorbise cu acesta la telefon și Adrian îi spusese fericit că, în ziua respectivă, a scos doi oameni luați de apă, din valuri: un băiat și un copil. “Cu o zi înainte s-a mai băgat și a mai tras pe cineva și i-am spus Nu te mai băga mă! Era el generos asa.... “, povește bărbatul. Vezi aici mărturia VIDEO.

Astăzi, la Mușătești, e jale. Cei apropiați îl duc pe acest tânăr, un adevărat erou, un om cu rar mai întâlnești, pe drumul fără de întoarcere. Familia sa nu are cuvinte ca să descrie durerea, iar despre soție povestesc toți că este terminată.

Iată reacția mătușei lui Adrian.(VIDEO)

Daniela Antemir Calinan, una dintre asistentele de pe Ambulanta care a ajuns la locul tragediei, i-a transmis un mesaj emotionant Alinei, sotia eroului de la Mangalia:

“Alina, Dumnezeu să-ți aline durerea acestor nefericite momente și să te ajute să mergi mai departe... Ți-am simțit fiecare lacrimă și fiecare suspin ca și când ar fi fost ale mele... și cu greu am să șterg din memorie imaginea chinului tău sufletesc...Am simțit frustrarea crudă de a fi ajuns rapid la locul ”faptei”... pentru a încerca să-l întoarcemdin moartea nemiloasă pe eroul tău...al nostru...și să nu fi putut face nimic pentru el...pentru tine...căci valurile reci nu au vrut să ni-l dea înapoi în timp util.

Regretăm enorm că nu am reușit să facem imposibilul să devină posibil...Din cauza factorilor umani inconștienți (mama...pentru cea mică nu are nicio vină) și a celor naturali (marea care ne prinde...rar dă înapoi în viață)...un om a plecat la îngeri. Drum lin printre stele Adrian...Ne-am fi dorit să te putem aduce înapoi în brațele soției tale...Condoleanțe familiei! “

Imaginile surpinse de la înmormântare vorbesc de la sine. Filmare VIDEO.

UPDATE. Vineri, Ora 13:00 Final Destination!  Adrian PĂCĂLISE MOARTEA DE DOUĂ ORI! A treia cumpănă n-a mai trecut-o în furia mării!

Se spune în popor că, de ce ți-e frică, d-aia nu scapi! Pe aceeași idee este construită o serie cinematografică celebră acum câțiva ani și anume “Final Destination”: păcălești moartea o data, de două ori, de trei ori, dar - până la urmă – tot te prinde din urmă.

Prima dată se întâmpla acum aproximativ 10 ani, într-un accident rutier tragic în care băiatul a fost singurul rămas în viață. Alți doi tineri, care se mai aflau în mașină, au murit în accident, iar lui Adrian frica i-a rămas veșnic în suflet.

Vezi VIDEO cu povestea accidentului mortal reprodusă de vecina băiatului.

A doua cumpănă a fost legată tot de înec. Aflat la Vîlsănești, la scăldat, Adrian a fost prins într-un gol de apă rezultat ca urmare a escavărilor. N-a știut cum să facă față situației și era la un pas de înec, când l-au scos niște prieteni.

Mătușa băiatului povestește  (VIDEO) despre cele două momente cruciale în care Adrian scăpase de moarte.

De data aceasta, a treia încercare a fost fatală.

Groparul satului povestește că el a fost cel care le-a săpat mormintele celor doi băieți pieriți în accidentul din ajunul Crăciunului, de colindat: Alexandru Ionuț Trufășilă și Ion Cătălin Olărescu.

Vezi VIDEO povestirea groparului despre cei trei prieteni care azi se reunesc în ceruri

Doi prieteni buni cărora azi - în aceste momente - Adrian li se alătură la 5 m distanță pe pământ și veșnic în ceruri. Dumnezeu să-l odihnească.

UPDATE. Joi,  Ora 14.40: Doliu la Clemans! Angajații pleacă să își ia adio de la Adrian! Tânărul își cumpărase casă la Băbana săptămâna trecută

Numit la unison EROU după ce și-a pierdut viața în valuri salvând o femeie și copilul ei, Adrian Ciureanu a fost un om bun, un soț bun și un coleg iubit de toată lumea. O spun astăzi, toți cei care au rămas în urma lui.

La 30 de ani, când a plecat spre concediul de la mare, se putea considera un bărbat împlinit.

În Mușătești, în localitatea sa natală, lumea e șocată de vestea că Adrian nu mai există.  Îl știu toți de băiat ca lumea, cu vorbe bune și pus pe muncă. Acum doi ani s-a căsătorit cu Alina și – așa cum o arată și profilul său de Facebook- părea să fi cunoscut dragostea eternă. În fiecare imagine, cei doi zâmbesc cu gura până la urechi, sunt fericiți și se țin în brate.

Reușise să-și atingă visul acum o săptămână când și-a luat casa lui. La Băbana, în Slătioare. A făcut credit la bancă și abia cumpărase casa, în săptămâna de dinaintea nenorocirii. Plecase fericit cu familia la mare.

La Clemans All Glass, unde lucra, este doliu. Astăzi după amiază, colegii săi vor mrege la Mușătești să îi aducă un ultim omagiu. Au făcut-o necontenit de la aflare veștii, prin zeci de mesaje îndoilate.

În spatele acestei tragedii despre care puteți citi toate detaliile mai jos rămâne sentimentul că printre noi mai există, într-o societate  măcinată de egoism și indiferență, mai există  și oameni capabili să se sacrifice pe ei pentru a salva viețile altora.

Și, în egală măsură, ne răman în urma lui Adrian multe teme nerezolvate:  legislație, educație civică și multe, infinit de multe lecții despre responsabilitea socială. Valori care au lipsit complet  femeii de la care a pornit totul și despre care puteți citi dând click AICI!

UPDATE Ora 21:45. Povestea MORȚII EROULUI a apărut, minut cu minut ! Copilul implora mama iresponsabilă, soția desfigurată a căutat 2 ore pe marginea plajei! 

La sfârșitul unei zile epuizante psihic după tragedia de la Mangalia, mărturiile oamenilor prezenți pe plajă în momentul în care Adrian Ciureanu s-a aruncat în valuri ca să salveze mama și fetița prinse de furia apelor permit reconstituirea întregii scene, minut cu minut. Imaginile reproduse de oameni sunt tragice!

Noii martori povestesc că - după ce femeia inconștientă a intrat cu copilul în mijlocul valurilor în ciuda interdicției clare - fetița ei a început să strige: ”Mami, mami, hai să ieșim că mi-e frică!”, dar stigătele copilului au lăsat-o rece, ea încăpățânându-se să rămână în apele învolburate până când amandouă au fost lovite de un val mare și trase la fund. Argeșeanul Adrian Ciureanu a auzit țipetele din apă și - povestesc martorii - a fugit în mare după ele, împreună cu un alt bărbat.

” Din câte relatau vecinii de sezlong ai celor implicati in incidentul de pe plajă, femeia era în apă cu un copil (fetiță) de vreo 9 ani și copilul zbiera din valuri " Mami,mami, hai sa iesim ca mi-e frică!", dar ea nu voia nicium să iasă. La un moment dat, a venit un val mai mare si le-a tras sub el...in larg. De pe plajă, cel decedat si încă un baiat, văzând toata faza și auzind țipetele din apă, au sărit dupa ele (la impuls..ca na, sa ajuți omul in nevoie).

Femeia si fetița au fost impinse de cei doi spre tărm si au reușit sa iasa, dar au venit alte valuri care i-au aruncat pe bărbați mai spre larg. In acel moment am vazut si eu...ca erau doi, departe...Înotau, dar nu înaintau deloc, din cauza curentilor puternici care te trag sub val.

Cine cunoaste Mangalia, stie ca postul salvamar este la inceputul plajei, in zona hotelului Laguna, incidentul întamplandu-se pe la mijlocul plajei, undeva intre hotelul Belvedere si Solymar...Deci, până a ajuns salvamarul, a durat ceva...că nu putea zbura.

Soția decedatului zbiera de pe margine și nu pot uita scena când o doamna cu un colac de apa imens făcea din mâini pe sus spre salvamar să se grăbească! Dar el, saracul, pe caiac...inainta anevoios. Ajuns aproape lângă ei, a aruncat banana care a fost prinsă de un baiat din valuri care a reusit să înainteze și sa iasă. Cred eu ca a fost mai în față de zona curenților. Salvamarul a ajuns la al doilea baiat și i-a aruncat banana. O prinsese, dar a venit un val care a aruncat caiacul până la mal...iar cel din apa disparuse.....

Turisti relatau azi ca a apucat sa îi spună salvamarului că se simte rău și ca nu se mai poate ține (probabil infart, probabil panica...).. după care a disparut!”, este povestea, minut cu minut, a tragediei spusă de unul dintre martorii tragicului eveniment.

Alte persoane povestesc, de asemenea, că au asistat îngrozite la disperarea Alinei Ciureanu, soția lui Adrian și la momentele teribil de tensionate asociate căutărilor trupului său.

”Eram pe plajă în momentul tragediei... Am văzut multă lume strânsă la 100 de m de locul în care ma aflam și apoi, la nici 5 minute, salvamarii au început să scoată toți oamenii din apă. Intelesesem că se întamplase ceva cumplit. O doamnă (acum realizez ca era soția victimei) fugea transfigurată de durere și spaima în urma oamenilor cu pluta și fluier și îi ruga din toate puterile sa intervină. I-am simtit durerea. Cel mai rau era ca nu puteam face nimic... Ce sa ii spui? Cum sa o ajuti? Ce cuvinte sau gesturi pot aduce consolare într-o asemenea situatie? Mi se rupea sufletul... Am mustrat în gând marea si am murmurat o rugăciune cu ochii spre infinitul albastru... Condoleanțe familiei indoliate! Drum lin către stele, erou al valurilor!” - este mesajul postat de unul dintre martori.

”Acelasi lucru l-am vazut si eu! Alerga saraca disperată dupa ce tocmai ajunsese SMURDul, ca vazuse in zona plajei Corsa ceva negru in apa. Facea semne disperate celui de pe ski-jet să  caute și în acea zona... Avea speranțe, desi trecuse mai mult de 30 minute de la eveniment! In decurs de 2 ore, până au ajuns scafandrii de la Constanța, a facut cale pe toata plaja...căutand disperată, poate...poate a ieșit in alta parte! Tragic! Vii la mare sa te distrezi, in concediu, dupa ce ai muncit un an ca prostul...si pleci acasa intre 6 scanduri! Din păcate, ne împartim în doua categorii:constienti si inconstienti! A plecat prea repede, prea subit... prea greu de acceptat! Dumnezeu sa-i dea putere sotiei si sa-i intareasca familia in momentele acestea dificile!”

UPDATE Ora 19:00  Moartea lui Adrian nu a fost în zadar! Decizie politică: VOM SCHIMBA LEGEA!

Ca urmare a tregediei de ieri, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș și presedinte al ALDE Argeș tocmai a anunțat public că formațiuna sa politică, prin parlamentarul Andrei Gerea va înainte o inițiativă legislativă menită să regleze foarte clar și tranșant lucrurile pentru cei care nu respectă interdicțiile puse de salvatori.

Simona Brătulescu face un apel public atât către colegii PSD din coaliția de guvernare, cât și către celalalte forțe politice să urgenteze și să suțină acest tip de demers legisaltiv menit să ofere echipelor de salvamari și salvamontiși pârghii solide, bine regelementate, pentru a potoli teribilismul aducător de moarte a unei anumite categorii de cetățeni.

Simona Brătulescu răspunde, la nivelul CJ, de activitatea Salvamont și știe foarte bine că, și la munte, ca și la mare, românii au aceeași indolență când vine vorba de respectarea unor interdicții și/sau reguli menite, culmea!, să le protejeze viața. De altfel, raportat la cazul tragic de la Mangalia, șeful Salvamont Argeș, Adi Sănduloiu comenta astazi sec și dureros: "La fel e și la munte!"

”Un tânăr de 31 de ani a murit încercând să salveze o femeie și un copil. Și-a pus viața în slujba semenilor lui și  îl numim erou .

Pentru noi toți, Adrian Ciureanu este un erou,  dar nimeni și nimic nu mai poate consola familia care trece acum printr-o tragedie fără egal. Adrian Ciureanu a murit încercând să salveze o femeie care și-a luat copilul și a intrat în mare în ciuda interdicției salvamarilor.

De ce ignorat avertismentele salvamarilor?

Poate pentru că acești salvatori ai mării,  ca și salvatorii muntelui, nu au nicio posibilitate de coerciție a celor care nu respectă interdicțiile.

În fiecare an, salvamari și salvamontiști își riscă viața în timp ce îi salvează pe cei care ignoră toate avertismentele. Pentru ca tragedia din familia eroului Adrian Ciureanu să nu se mai repete,  cadrul legal trebuie schimbat urgent în așa fel încât încălcarea interdicțiilor să fie pedepsită.

Împreuncă cu deputatul ALDE de Argeș, Andrei Gerea,am căzut de acord ca legea actuală să fie modificată și să prevadă sancțiuni pentru cei care îi ucid, ignorând orice interdicție, pe cei ca Adrian Ciureanu. ALDE Argeș solicită tuturor partidelor să se alăture demersului nostru de modificare a cadrului legislativ pentru a nu mai asista, pe viitor, la alte tragedii, pentru a nu mai vedea părinți plângându-și copiii eroi, pentru a nu mai lăsa oameni să moară.

Adrian Ciureanu este eroul mării și al nostru, dar sacrificiul lui trebuie să unească întreaga clasă politică pentru modificarea legislației. Nu mai dorim un alt caz Adrian Ciureanu.

Eroii noștri trebuie să rămână în viață! ”, a fost anunțul făcut de Simona Brătulescu, președintele ALDE Argeș.

UPDATE Ora 16:45 Martor la tragedia Eroului de la mare: Pe fața femeii nu se citeau regrete! Își purta copilul la moarte!

Sute de mesaje și reacții astăzi, după ce povestea tânărului salvator argeșean  care a pierit în valurile Mării Negre a făcut înconjurul României. Oamenii deplâng soarta tragică a lui Adrian Ciureanu și acuză iresponsabilitatea femeii salvate, considerând că - din cauza comportamentului ei și modului în care a sfidat interdicțiile salvamarilor - bărbatul de 31 de ani a plătit cu viața.

Printre miile de oameni care au reacționat, se numără și Georgeta, un martor din Curtea de Argeș care a asistat ieri la tragicul eveniment din Mangalia.

Femeia a povestit atât în mediul online, cât și pentru redacția Sursata.ro cum a trăit acele momente, confirmând tabloul unei iresponsabilități crase, la limita din viață și moarte:

"Din păcate, am avut ocazia să fiu ieri la Mangalia și să văd cu ochii mei ce s-a întâmplat. O mamă inconștientă își purta copilul la moarte. Era toată plaja plină cu steaguri roșii, salvamarii strigau în gura mare să iasă toată lumea din apă. Și totuși, intrau ca animalele în valuri și păreau iritați că, Vezi Doamne!, sunt deranjați. Dumnezeu să aibă în grijă, în Împărăția Sa, sufletul eroului nostru argeșean.", a fost un prim mesaj al martorei  din Curtea de Argeș.

Aceasta ne-a povestit că atât turiștii, cât și salvatorii au asistat neputincioși la întrega tragedie: "Am auzit țipete care mi-au atras atenția și l-am văzut pe băiatul respectiv intrând în apă după ei. Apoi...mai mult m-au îngrozit scafandrii. Nu tu dotări, nu tu bărci...  Se uitau de pe mal, ca noi toți și parcă așteptau să-l scoată apa! Nu cred că au intrat mai mult de 5 m de la mal să îl caute. După aceea au făcut pauză vreo 40 de minute și au intrat iar pentru jumătate de oră.", povestește Georgeta.

Cât despre femeia care sfidase protocolul salvamarilor,intrând cu un copil mic în valurile ucigase: "Am avut ocazia să fac cunoștință ieri cu ea, dar sincer mi-a fost greață! Nu se citeau prea multe regrete pe fața jigodiei! ", a scris martora un prim comentariu azi dimineață. Ne-a povestit ulterior că - după ce femeia și copilul au fost scoși din apă, aceasta a plecat fără să se mai uite înapoi sau să încerce să vadă ce s-a întâmplat cu bărbatul care îi salvase viața și era prins în capcana valurilor : "Da,doamnă, a plecat  pur și simplu!  Am rămas toți uitându-ne după ea. Am stat eu și soțul meu circa 4 ore să vedem ce se întâmplă, am stat până au plecat Ambulanța și Pompierii.  Ea a dispărut ... ", ne-a povestit revoltată argeșeanca.

Ce a rămas în spatele lui Adrian Ciureanu? O familia terminată:  "Era o doamnă cu un băiețel de 9-10 ani care plângeau în continuu. Nu știu cine erau, dar erau devastatați! Au stat pe un zid lângă Ambulanță. Într-un final nu i-am mai văzut nici pe ei!", a mai povestit Georgeta pentru Sursata.ro.

UPDATE Ora 10:00! El este salvatorul argesean! A murit dupa ce a scapat o mama si un copil de la inec!

Tânarul care și-a pierdut viața ieri, la Mangalia, se numește Adrian Ciureanu și este din comuna Mușătești. Bărbatul, născut în 1987, a lăsat în urma sa o familie șocată. Acesta lucra la o firmă de construcții din Pitești și de curând, iși cumpărase, impreună cu soția, o casă in Băbana. Gestul său eroic este în aceste momente salutat pe toate structurile social media. Din nefericire, l-a costat viața.

NEWS Ora 8:30! Tânăr argeșean înecat în mare! A salvat o mamă și pe fiica acesteia! 

Un tânăr argeșean, în vârstă de 31 de ani, a dispărut ieri în mare după ce și-a riscat viața pentru a salva o mamă și pe fețita acesteia de la înec.
După ore întregi de căutări, bărbatul a fost găsit în aceasta dimineață, în jurul orei 05.00. Era inecat, iar salvatorii nu au mai putut face nimic pentru a-l readuce la viață.

Alerta s-a dat ieri, puţin după ora 9:00, pe plaja de la Mangalia, în zona Plajei Laguna.
O femeie a intrat în apă cu fiica sa de numai câţiva ani, deşi era steag roșu și înotul era interzis. Când apele furioase le-au acaparat pe cele două, mama a început să țipe după ajutor, iar doi bărbați s-au aruncat să le salveze. Femeia și fetița au fost scoase din valurile puternice, dar unul dintre salvatori nu a mai ieşit la mal.

Bărbatul, care era în concediu cu familia, a fost luat de curenți și de valuri, deşi salvamarii reuşiseră la un moment dat să ajungă la el. Scafandrii au continuat cautarea lui, însă misiunea lor s-a dovedit extrem de dificilă.

„Unul dintre bărbaţi s-a ţinut de tubul meu, i-am spus nu da drumul la tub sub nicio formă. „Te ţii strâns de el!”, i-am zis! Eu eram cu caiacul şi vâsleam când a venit un val foarte puternic, m-a adus la 30 de metri de geamandură şi el a scăpat tubul”, a povestit Andrei Joița, salvamar.

Șase scafandri de ISU Dobrogea au continuat căutările. Misiune lor a fost extrem de dificilă deoarece marea este agitată, iar valurile ating 2 metri înălțime. Totodată, curenții sunt foarte puternici și pot trage cu ușurință un persoană adultă sub apă.

Salvamarii atrag atenția că astfel de tragedii se vor întâmpla în permanență dacă nu avem o legislație bine pusă la punct care să-i ajute să ia măsuri împotriva celor care încalcă interdicţia impusă de arborarea steagului roşu. Ieri, au fost salvate nu mai puțin de 50 de persoane care încălcaseră interdicția și au fost luate de apă.

În cazul acesta, practic, un tânăr și-a pierdut viața din cauza inconștienței unei femei, care și-a luat fețita cu ea în mare deși valurile depășeau 2 metri și care, după ce au fost scoase din apă, a plecat de pe plajă fără să ofere măcar o explicație.