Tablete pentru elevii din Bradu

Deşi elevii nu se mai întorc în bănci în acest an şcolar, lecţiile continuă prin mijloace de comunicare online. Asta înseamnă că atât elevii, cât şi dascălii au nevoie de dispozitive adecvate, dar şi de conexiune la internet. Însă nu toţi au posibilitatea să îşi cumpere un smartphone sau o tabletă, ca să nu mai zicem de un desktop sau laptop.

Primarul comunei Bradu a iniţiat însă un proiect prin care să vină în sprijinul copiilor din localitate.

„În contextul epidemiei de coronavirus, având în vedere măsurile de distanțare socială impuse prin ordonanțele militare, dar și decizia autorităților de a menține școlile închise până în luna septembrie, cursurile urmând să se desfășoare doar online, am decis să inițiez un proiect de hotărâre prin care să alocăm bani școlilor din comuna Bradu, în vederea achiziționării de tablete cu serviciul de internet inclus pentru elevii claselor I - VIII. Tabletele vor servi ca instrument didactic, putând fi folosite atât în această perioadă, cât și după redeschiderea școlilor.”, a anunţat primarul Dan Stroe.

Iniţiativa sa a fost apreciată şi de către inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Argeş, Dumitru Tudosoiu, care a dat-o ca exemplu, alături de cea a administraţiei locale din Corbi, colegilor din Consiliul Local Piteşti.