Suspiciune de pestă porcină într-o localitate din Argeş

Autorităţile sanitar-veterinare au decretat suspiciune de pestă porcină în satul argeşean Oeşti, aflat la 13 kilometri de oraşul Curtea de Argeş şi la 50 kilometri de Piteşti. Un porc a fost eutanasiat pe 14 aprilie, iar de la alte trei animale au fost prelevate probe trimise la un laborator din Dâmboviţa, unde a fost confirmată suspiciunea de pestă porcină.

”Alerta a fost declanşată pe data de 13 aprilie la o gospodărie din satul Oeşti. Un porc a fost eutanasiat a doua zi, iar ulterior au fost prelevate probe de la trei porcine, probe ce au fost trimise la un laborator din Dâmboviţa, ce ne-a confirmat suspiciunea de pestă porcină. De acolo, probele au fost trimise la un laborator din Bucureşti şi cel târziu miercuri, 17 aprilie, vom putea spune dacă avem sau nu pestă porcină în acea gospodărie”, a declarat dr. Daniel Lupu, directorul DSV Argeş.

CITEȘTE ȘI ... Lucrări pe trei străzi importante din Pitești

 

Directorul DSV Argeş mai spune că accesul în şi dinspre respectiva gospodărie a fost interzis, însă că nu există deocamdată restricţii de trafic sau de circulaţie în localitatea Oeşti. La intrarea în sat a fost instalat un covor dezinfectant peste care trec toate vehiculele.

Sursa: Adevarul.ro