Suspiciune de meningită în Argeș! Patru persoane au ajuns...

Patru persoane au ajuns, în cursul zilei de ieri, la spital, acestea fiind suspecte de meningita. În cazul uneia dintre acestea, diagnosticul a fost infirmat. Ceilalți trei adulți au rămas sub supravegherea medicilor, fiind continuate investigațiile. Niciunul dintre cei trei pacienți nu prezintă riscuri vitale. 

 


Semnele bolii

 

Meningita virală este o afecţiune de­ter­minată de o serie de viruşi care se lo­calizează la nivelul meningelui, iar ul­terior pot chiar disemina în interiorul substanţei cerebrale, determinînd ence­falita. Boala evoluează cu febră, cefalee şi iritaţie meningeală, anorexie, greţuri şi vărsături, dureri abdominale şi diaree. Tabloul clinic al afecţiunii este mult mai şters precum în cazul meningitei bacte­rie­ne, neexistînd acele semne de severi­ta­te.

CITEȘTE ȘI ... Un an şcolar mai scurt, surpriza ministrului Educaţiei pentru elevi


Cel mai important test pentru diag­nosticarea meningitei este exami­narea lichidului cefalora­hidian. Me­ningita virală are un prognostic foarte bun, neexistând sechele neu­rologice sau cefalee persistentă după vindecare, aşa cum se în­tâm­plă în cazul meningitei bacteriene.


Forma severă a afecţiunii, meningita meningococică, poate conduce la deces.