Surse de iluminat cu leduri, pentru interioare confortabile!

Mai mult decât oricând, în prezent este destul de dificil ca să alegi niște corpuri de iluminat cu leduri bune. O poți face totuși de la Eglo România.

 

 


Lustre cu leduri, pentru locuințele moderne

Dacă în cazul unor lămpi de birou sau chiar veioze cu becuri led lucrurile sunt ceva mai simple, atunci când vorbim de niște lustre de acest fel lucrurile se complică destul de mult. Totuși, dacă te informezi în prealabil foarte bine cu privire la parametrii pe care acestea trebuie să le îndeplinească, s-ar putea ca să poți face alegerea cea mai potrivită pentru locuința ta.

Consumul de curent este din ce în ce mai mare și, conform tuturor prognozelor specialiștilor, creșterea nu se va opri, deoarece nu mai putem să concepem viața în zilele noastre fără energie electrică.

Consumul de curent este deja o cheltuială foarte importantă în orice gospodărie, ca să nu mai vorbim de sectoarele industriale sau de comerț.

Se încearcă deja găsirea unor surse alternative de producere a energiei electrice, dar până atunci fiecare dintre noi trebuie să se orienteze către anumite echipamente de uz casnic moderne, inclusiv spre achiziționarea unor surse de iluminat performante, care să consume cât mai puțin curent.

 

 

 

Factorii cei mai importanți după care alegem un corp de iluminat cu led sunt:

- mărimea spațiului care se va ilumina;
- temperatura, tonul luminos (mediu, cald, natural sau rece);
- luminozitatea pe care sursa de lumina cu led o va produce și care este măsurată în lumeni;
- puterea în watti, care se referă la consumul propriu de energie electrică;
- baza sau soclul necesar unui anumit tip de bec cu led.

Majoritatea becurilor care sunt realizate pe baza tehnologiei led sunt fabricate din aluminiu, ceramică și PVC, lucru care garantează o viață lungă a produsului de iluminat.

 

 

Indiferent dacă este vorba de un iluminat interior sau exterior, de obicei becurile led au între 2.400 și 7.000 de grade Kelvin și pot fi împărțite în cinci categorii principale:

- becuri cu lumină foarte caldă: între 2.400 și 2.900 de grade Kelvin;
- becuri cu lumină caldă: între 2900 și 3.900 de grade Kelvin;
- becuri cu lumina neutră, asemănătoare luminii naturale: cuprinsă între 3.900 și 5.500 de grade Kelvin;
- becuri cu lumină rece: cuprinsă între  5.500 și 7.000 de grade Kelvin; 
- becuri cu lumină foarte rece: peste 7.000 de grade Kelvin.

Becurile led cu lumină caldă vor crea un mediu confortabil și o stare de bine. Alegând unghiul de deschidere cel mai potrivit pentru becurile led se va putea lumina fiecare cameră uniform și elegant. Acestea se pot folosi pentru camere de zi, bucătării, coridoare, dormitoare și terase, temperatura trebuind să se afle, în medie, între 3.000 și 3.500 de grade Kelvin.

Becurile led în tonul luminii naturale, asemănătoare cu lumina soarelui de dimineață, este ideal pentru un iluminat de bază.

Cea mai recomandabilă lumină pentru băi și bucătării este aceea care are o temperatură cuprinsă între 4.000 și 4.500 de grade Kelvin.

O lumină rece, ușor albăstruie, are un efect stimulant asupra oamenilor, de aceea este foarte potrivită pentru birourile de acasă, pentru garaje și ateliere. Totuși, temperatura nu ar trebui să depășească 6.000 de grade Kelvin.

Eglo România este un brand cu mare notorietate în domeniul surselor de iluminat tehnic și decorativ, așa încât este locul de unde puteți să vă achiziționați cele mai bune surse de iluminat, la cele mai convenabile prețuri. Toate produsele comercializate sunt certificate în Comunitate Europeană. Ele respectă cerințele tehnice și de securitate, precum și reglementările privind protecția mediului înconjurător.