VIDEO! SursaTa la faţa locului- Legea tăcerii în FERMA SCLAVILOR

Update

Procurorii DIICOT au reținut 38 de suspecți în dosarul cazului de sclavie din comuna Berevoiești din județul nostru. Aceștia vor ajunge în fața unui judecător care va decide dacă va emite mandat de arestare pentru următoarele 30 de zile. În aceste momente, suspecții sunt reținuți în centre de detenție din mai multe județe: Argeș, Olt, Vâlcea, Dâmbovița și București. Este posibil ca nu toți cei 38 să ajungă la Tribunalul Argeș, ci să apară în fața judecătorilor din județele respective.

CITIȚI ȘI ... Dosarul sclaviei din Argeș: 38 de persoane reținute!

Redactorii Sursa Ta au fost la Berevoeşti, în mijlocul comunităţii, în care s-a descoperit un adevărat Auschwitz, incercând să afle cât mai multe informaţii de la cei care au fost martorii tăcuţi ai acestui fenomen înfiorător. Copii şi oameni sărmani au fost schingiuiţi şi abuzaţi, unii dintre ei fiind traumatizaţi fizic şi psihic în mod irecuperabil. Autorii acestor fapte abominabile au practicat acest gen de sclavie timp de 8 ani, scoţând bani buni de pe urma suferinţei semenilor.

Unul dintre liderii comunităţii rome din Arges acuză abuzul şi încălcarea drepturilor omului asupra celor maltrataţi de grupările din Berevoieşti. „Doi copii au scăpat şi au alertat Poliţia. Le dădeau mâncare, dar îi folosea la muncă fără consimţământul lor. Din câte am aflat şi eu din mijlocul comunităţii, rudarii de acolo luau copii, îi ademeneau că le dau mâncare, maşină, nu le dădeau absolut nimic şi îi băteau ca să muncească, la lemne, în pădure... Îi băteau ca să muncească! Mulţi au fugit din cauza relelor tratamente şi cred că aşa s-a ajuns să fie daţi în vileag. S-au încălcat drepturile omului, persoanele fiind sechestrate fără voinţa lor şi puse la muncă, fapte ce se pedepsesc cu închisoarea. ” a mărturisit acesta.

CITIŢI ŞI... ŞOC! Doi morţi în FERMA SCLAVILOR! Vezi lista neagra a torturilor

Toţi cei intervievaţi neagă că ar şti ceva. Spun aceleaşi replici la toate întrebările presei care a împânzit zona, în frunte cu primarul Florin Proca.

„Nu e adevărat, doamnă, că au plimbat oamenii în lanţuri pe stradă! Şi nu anunţa nimeni poliţia?! Nu vă daţi seama?! Din punctul meu de vedere sunt poveşti! Nu pot să cred că există cineva în 2016 să facă aşa ceva. Nu au lucrat la tata la gater, că nu are gater, firma e închisă de 8 ani. Din ce cred eu şi am mai auzit, i-au racolat de pe Vlaşca, din Teleorman şi Giurgiu, unde se duceau ei şi făceau bişniţă cu lemne. Adică ei cumpărau legal lemne şi le vindeau. Şi, cum acolo e sărăcie lucie, păcăleau diverse persoane că le dă de muncă şi îi aduceau aici, iar oamenilor le era frică să spună ce păţesc.

Nu sunt nici clanuri cum s-a zis. Ei stau într-un cătun izolat de al românilor, Gămăceşti, unde sunt diferite familii strânse la un loc, cu casele învecinate şi sunt pe cont propriu, nu au un bulibaşă de care să asculte sau ceva de acest gen.” a declarat primarul Florin Proca.

Alţi localnici au mărturisit că nu ştiu şi nu au văzut nimic în aceşti ani. Au cunoştinţă doar de un băiat care era nebun şi, deoarece nu îl puteau linişti, noaptea îl ţineau în lanţ (n.r. băiatul din imaginile date publicităţii).

berevoesti

Domnul din imagine ne declară in legătură cu unul dintre oamenii gasiţi înlanţuiţi: "Işi luaseră un ajutor, e din Bârla baiatul, de 2 ani era la ei, îl ţineau legat  noaptea să nu fugă...e cam nebun. Ziua era liniştit, muncea,dar noaptea...in rest, nu ştiu nimic. Au intrat mascaţii şi la mine in casă dar ne-au lăsat, nu au gasit nimic"

Doar câteva persoane care nu sunt de etnie, dar locuiesc în Gămăceşti, au mărturisit că lor le e frică de ţigani şi că auziseră că ţin nişte copii.

Este de necrezut că, timp de 2 ani, aceste fapte de o cruzime extremă nu au fost observate de nimeni, mai ales că cei care le comiteau nici măcar nu se ascundeau, din moment ce îi scoteau în lanţuri pe străzi.