Surpriză! Vezi cine i-a luat locul lui Florian Coldea in SRI

Astăzi, Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de numire în funcția de prim-adjunct al Directorului Serviciului Român de Informații pentru generalul de brigadă Răzvan Ionescu.
Acesta va prelua atribuțiile funcției începând cu ziua de mâine.


Domnul general de brigadă Răzvan Ionescu are 45 de ani și o experiență de peste două decenii în munca operativă a Serviciului. De profesie este fizician, absolvent al Facultății de Fizică din cadrul Universității București. A urmat cursurile postuniversitare cu specializarea Geopolitică și Geostrategie din cadrul Academiei de Studii Economice, a absolvit masterul NATO Senior Executive din cadrul SNSPA, a absolvit cursurile seminarului Combaterea Armelor de Distrugere în Masă și Terorismului din cadrul Centrului European pentru Studii de Securitate George C. Marshall din Germania.

 CITEȘTE ȘI ... ALERTĂ ÎN ARGEȘ! Bărbat dispărut! Familia îl caută în disperare!

De-a lungul carierei în SRI, domnul general de brigadă Răzvan Ionescu a ocupat mai multe funcții, atât în cadrul unităților centrale, cât și teritoriale, unde a avut succese operaționale de anvergură, în parteneriat cu servicii de intelligence din spațiul euroatlantic, pe problematici privind criminalitatea organizată transfrontalieră, respectarea regimurilor internaționale privind proliferarea sistemelor de armament, fluxuri financiare internaționale, migrație și terorism.