Supermarketurile majorează salariile angajaților

Supermarketurile majorează salariile angajaților. Vezi ce motive au lanțurile comerciale pentru această schimbare.

Salariile angajaților din supermarketuri sunt într-o continuă creștere de aproximativ doi ani, indiferent de nivelul salariului minim pe economie. Acest lucru a fost posibil din cauza deficitului de forță de muncă din acest domeniu, lanțurile comercile fiind nevoite să mărească salariile pentru a păstra angajații eficienți.
Conform Digi 24, angajații LIDL vor primi în această lună mai mulți bani. Cel mai mic salariu din rețeaua de magazine va fi de 1.568 de lei net, iar angajații din depozitele de mărfuri pot ajunge și la 2.100 de lei dacă sunt luate în calcul și tichetele de masa. Este o creștere mare, de 27%.

CITEȘTE ȘI ... Indemnizație pe viață pentru mamele-eroine

Însă Lidl este doar unul dintre lanțurile de supermarketuri care au crescut salariile în ultima perioadă. În februarie, Carrefour anunța că angajații din supermarketuri vor beneficia de majorări cuprinse între 16 și 21%, fără să precizeze sumele acordate.

În schimb, Kaufland a anunțat că, din ianuarie, salariile cele mai mici au ajuns la aproximativ 946 de lei net, la care se adaugă și bonuri de masă de aproximativ 200 de lei, însă nu a precizat cât înseamnă procentual această majorare.