Suntem în mare pericol! Fără salvare în caz de cutremur!

Suntem în mare pericol! Fără salvare în caz de cutremur! Trei sferturi din populaţia României ar avea de suferit în cazul unui cutremur major, iar una dintre zonele puternic lovite ar fi Capitala.

Dacă un cutremur major va zgudui România, vom avea nevoie de mult noroc. Este concluzia autorităţilor care spun că 75 la sută dintre români vor avea de suferit. Mai grav, şi salvatorii ar putea avea probleme.
Cei care trebuie să intervină în caz de cutremur lucrează chiar ei în clădiri cu risc seismic. 32 de sedii ISU sunt în această situaţie. O astfel de clădire este char unul dintre centrele de comandă.
Chiar clădirea IGSU este încadrată în zona clădirilor şubrede care ar putea avea de suferit în cazul unui cutremur. În interior lucrează în fiecare zi peste 200 de pompieri. Mulţi dintre ei au funcţii de conducere și ar trebui să coordoneze echipele ISU în teren.

CITEȘTE ȘI ... DRAMATIC! O casă din Argeș a ars din temelii!


Capitala va fi cea mai afectată în acest caz.O hartă întocmită în urmă cu trei ani a împărţit Capitala în trei zone de pericol. Cel mai grav afectate cartiere ar fi Băneasa şi Pantelimon şi oraşul Otopeni, din nordul Capitalei. Risc intermediar a fost calculat pentru zonele 1 Mai, Titulescu, Floreasca şi Tei. Cartierele Berceni, IMGB, Vitan şi Republica figurează ca fiind cele mai sigure zone. Pe listele primăriei Capitalei, 766 de clădiri sunt încadrate în diferite clase de risc seismic. Oficialii spun că şi 97 de şcoli din Bucureşti sunt în pericol în cazul unui cutremur de peste 7 grade.
O altă problemă majoră: nici spitalele nu sunt locuri sigure.
„Spitalele care nu au avut parte de consolidare şi care sunt considerate că au un risc seismic devin cele mai vulnerabile. Spitalele care au avut consolidarea rămân vulnerabile la cutremur, dar nu din punct de vedere al clădirii, ci de aia lucrăm cu ei, să îmbunătăţim nivelul de pregătire”, a spus Raed Arafat la Digi24.
Sursa: Digi24.ro