Sucurile naturale de la Câmpulung - afacere de familie

Soții Criana și Marius Macarescu au adus la viață în anul 2010 ideea de afacere a familiei, realizarea de sucuri naturale într-o unitate de producție la Câmpulung.
Sucurile Profructta sunt realizate din producția de mere din zona Câmpulung, în departamentul de producție lucrând acum 10 persoane.
Ideea a apărut când soții Macarescu se aflau într-o vacanță în Europa. Timp de doi ani aceștia au analizat posibilitatea dezvoltarii unui astfel de business în Romania. Au ales zona Câmpulung pentru potențialul pe care îl are în producția de mere, în special, dar și pentru faptul că reprezenta locul natal al celor doi.

CITEȘTE ȘI ... DEZASTRU la Lactag! Afacerile s-au înjumătăţit

Investiția inițială s-a ridicat la 600.000 de euro, susținută exclusiv din fonduri proprii, aceasta urmând să fie recuperată în decursul a zece ani.
În prezent, fabrica din Câmpulung procesează 2.000 de litri pe zi, capacitatea maximă de prelucrare fiind de 8.000 de litri pe zi.
Ca să obții 3 litri de suc de mere trebuie să intre în procesare în jur de 5 kg de mere, deci 2 kg de reziduri pentru fiecare cutie de suc ambalat. Le dam reziduurile fermierilor din zonă ca și hrana pentru animale, pentru ocolul silvic tot ca hrană pentru animale, vrem sa achizitionam și o linie de prelucrare superioara a reziduurilor”, a declarat Andreea Mureseanu, directorul general al companiei.
În prezent, sucurile Profructta sunt prezente în rețelele de magazine Mega Image, Auchan și Cora, dar și în brutăriile Paul, 1 minute, Tedd’s, hotelurile Double Tree by Hilton și Marriott, dar și baruri și restaurante în special din Bucuresti.
“Anul acesta vrem sa consolidăm relația cu cei trei retaileri. Ulterior, rămânem concentrați pe București, dar livram pe Cluj, Brașov și Constanța”, a punctat directorul general al companiei.

Sursa www.wall-street.ro