Suceava este noua Lombardie! S-a impus carantina!
OM5.pdf.pdf(151.46) Download  
OM6.pdf(183.22) Download  

Breaking News! Orașul Suceava- închis! S-au adoptat ordonanțele militare 5 și 6


Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, susțin o declarație de presă, la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Bogdan Despescu a anunțat că a fost adoptat ordonanța militară nr. 5. Aceasta prevede:

- Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor dinspre şi înspre Spania pentru 14 zile

- Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor dinspre şi înspre Italia pentru 14 zile

- Cine pleacă din carantină repetă carantinarea și răspunde penal

Mai mult, Raed Arafat a precizat că în România au fost înregistrate 2109 cazuri confirmate de COVID-19, ceea ce înseamnă că țara noastră intră în scenariul 4.

O informație importantă vine și de la ministrul Marcel Vela care a anunțat că municipiul Suceava va fi închis, fiind astfel primul oraș intrat în carantină, după ce 593 de cazuri din cele 2109 confirmate, s-au înregistrat la Suceava. În acest sens, a fost adoptată ordonanța militară nr. 6. Alte 8 localități limitrofe vor fi și ele închise.

Marcel Vela:

- Am adoptat ordonanța militară nr. 6 privind instiuirea măsurii de carantinare asupra muncipiului Suceava, asupra unor comune din zona limitrofă.

- În carantină intră alte 8 comune.

- Pe perioada stării de urgență se constituie o zonă de protecție. În zona carantinată e permisă intrarea sau ieșirea pentru: transportul de mărfuri, persoanele care nu locuiesc dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, administrația publică locală, a serviciilor de utilitate publică, comunicații.

- Ministerul transporturilor și operatorii economici din transportul de persoane nu vor comercializa bilete pentru zona carantinată.

- În zona de protecție vor stabili măsuri specifice privind intrarea sau ieșirea persoanelor. Este interzisă deplasarea între localitățile din zonă.

- CJ Suceava împreună cu primariii din localitățile de carantinare și protectie vor lua măsuri pentru a funcționa aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără aparținători, utilități.

- Este strict interzis accesul între localități decât cele deschise circulației publice. Sunt abilitate să aplice: Poliția, Jandarmeria, Poliția Locală, Ministerul Transporturilor.

- Conducerea MAI, Guvernul României, asigurăm cetățenii din Suceava de toată susținerea noastră. În aceste momente, unitatea românilor ne va face mai puternici și mai încrezători că vom învinge.

 

Foto Agerpres