Subprefectul din Olt, interesat de succesul... pestei porcine din Argeș!

Dacă întrebi un om de la țară ce este cu pesta porcină, îți va răspunde invariabil: „Dă-i dracu', că nu există nicio pestă, nici nu te îmbolnăvești dacă mănânci! Ăștia vor să ne interzică să mai creștem porci, să le cumpărăm străinilor carnea din supermarket!”
Noroc că, în Argeș, avem aleși... patrioți, care țin cu porcul din coteț și, mai ales, cărora le place șoriciul! „Porcul este animalul casei”, spune subprefectul Adrian Bughiu, care declară că, în Argeș, fenomenul ar fi fost stăpânit exemplar, fără ca lumea să fie alarmată și presa alimentată în exces cu știri care să bulverseze crescătorii mai mici sau mai mari de porci. Atât de bine ar fi fost gestionat fenomenul, încât subprefectul din Olt ar fi sunat să întrebe care a fost... secretul succesului!


„M-a sunat subprefectul din Olt să mă întrebe care este rețeta pentru care noi am reușit să închidem anul aproape fără restricții la porc? Dincolo de o colaborare foarte bună cu instituțiile implicate pe această zonă, cred că mai ține și de noroc, nu mă feresc s-o recunosc. În primul rând, s-a gestionat discret, nu ne-am grăbit cu comunicate și știri alarmante. Am căutat cele mai simple soluții care să nu impacteze populația, pentru că porcul este animalul casei.", a declarat subprefectul  Adrian Bughiu.


De la apariția primului focar de pestă porcină africană în județul Argeș și până în prezent, au fost confirmate 35 de focare. La începutul acestui an, erau active 10 focare de pestă porcină.
 

 

Preluare: Săptămânalul Ancheta