Sub semnul normalităţii- La VALEA IAŞULUI au început lucrările de canalizare pe 1 km şi asfaltare pe 1,5 km la Cerbureni

Sub semnul normalităţii- La VALEA IAŞULUI au început lucrările de canalizare pe 1 km şi asfaltare pe 1,5 km la Cerbureni

Startul lucrărilor s-a dat în 16 martie, ne-a informat primarul Nicolae Barbu. Pe plan local s-au adoptat măsurile necesare pentru evitarea răspândirii coronavirusului. Activitatea angajaţilor administraţiei publice locale cu publicul a fost redusă la două ore zilnic. Asigurăm doar urgenţele. Cetăţenii au fost informaţi că pot solicita telefonic sau în mediul electronic adeverinţele sau alte acte necesare.

„Eram în perioada în care eliberăm adeverinţe pentru APIA şi rezolvasem cam 200 de solicitări din totalul de 250 formulate. Între timp, s-a anunţat că APIA nu mai lucrează cu publicul, însă perioada în care se vor primi solicitările de plăţi şi documentele necesare s-a prelungit. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu plata impozitelor şi a taxelor locale, pentru care se vor acorda bonificaţiile de 10% până la data de 30 iunie”. 


Tot de la primarul Nicolae Barbu am aflat că în comunitate există mai multe cazuri de persoane izolate preventiv, după ce li s-a recomandat la vama de intrare în ţară să adopte această conduită, deoarece veneau din ţări situate în zona de alarmă pentru coronavirus. Edilul ne dă asigurări că nu sunt probleme cu respectarea condiţiilor de izolare.

„Noi căutăm să menţinem un climat de normalitate în comună, iar cea mai bună dovadă este aceea că de luni, 16 martie 2020, am demarat lucrările de modernizare a DC 258, strada Mihai Viteazul, din satul Cerbureni. Practic, vom finaliza canalizarea pe 1,0 km şi asfaltarea pe o distanţă de circa 1,5 km, din totalul de 3,5 km. Valoarea totală a lucrărilor a este de 2,7-2.8 miliarde lei vechi. Tot în această perioadă s-a acţionat la decolmatarea şanţurilor şi rigolelor din satele Ungureni, Borovineşti şi Cerbureni. De luni, 23 martie, ne-am propus să actualizăm măsurile ce se impun la nivelul localităţii noastre ţinând cont de noile reglementări. Cu sau fără coronavirus, viaţa îşi urmează cursul!”, a concluzionat Nicolae Barbu.