Stup gigant de albine- dat jos de pe Muzeul Județean!

Actiune dificilă azi în centrul Piteștiului. Un stup gigantic, de aproape un metru, făcut de albine în acest an, a fost dat jos de pe Muzeul Județean din Argeș. El fusese construit de albine chiar la frontispiciul instituției și era plin cu miere. Ca să evite un incident în urma căruia vreun om să fie înțepat de albine, conducerea muzeului a solicitat sprijin la ISU și la primărie, instituții care dețin utilaje de lucru la înălțime.
“Știut fiind faptul că albinele devin agitate și periculoase când sunt temperaturi caniculare, am hotărât să intervenim. Am solicitat un utilaj cu care să se poată ajunge la peste 10 metri înălțime, iar un coleg de-al nostru, Marius Păduraru, care este cercetător științific și totodată pasionat de apicultură, a urcat pe utilaj până la frontispiciu și, protejat de echipamentul specific apicultorului, a reușit să îndepărteze stupul. A fost o acțiune de prevenție pentru că nu puteam aștepta ca cineva să devină victimă a albinelor”, a declarat Cornel Popescu, managerul Muzeului Județean Argeș.

CITEȘTE ȘI ... ATENȚIE, ȘOFERI! TRAFIC BLOCAT PE A 1! SE ASFALTEAZĂ!


O acțiune similară a avut loc și la Teatrul Alexandru Davila în urmă cu o luna, atunci când alt stup de albine, de dimensiuni mari, a fost scos dintre pereții instituției.