Studenți de la Academia de Poliție

După recrutare, admitere și parcurgerea unor noțiuni teoretice, a venit vremea ca studenții Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" să se familiarizeze și cu activitățile desfășurate în teren. 

CITEȘTE ȘI ... Drumul express Craiova-Piteşti rămâne un mare șantier, și după 12 ani

Începând de astăzi, timp de o lună, 24 de studenți din Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", școlarizați în beneficiul Jandarmeriei Române, vor desfășura stagiul de practică în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș. 

Pe durata stagiului de practică aceștia vor participa la toate genurile de misiuni, atât de asigurare și menținere a ordinii publice, cât și de pază și protecție instituțională, cu scopul de a dobândi deprinderile practice specifice activității de jandarm.

CITEȘTE ȘI ... „Geostorm: Pericol global” și „Balanța” - la Cinema București

124 de studenți care urmează cursurile Academiei de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza” vor efectua, timp de aproape o lună de zile, stagiul de practică la Inspectoratul de Poliție Județean Argeș.

Aceştia sunt 40 din anul I, 36 din anul al II-lea, 31 din anul al III-lea şi 17 din anul al IV-lea. Pentru cei din primul an, aceasta reprezintă prima întâlnire cu aspectele practice ale muncii de poliție.

Cei 59 de băieți și 65 de fete își vor desfășura activitatea în cadrul tuturor structurilor inspectoratului, corespondente profilelor pentru care au optat. 

Pe perioada practicii, fiecare dintre studenți se va afla sub îndrumarea unui tutore, un poliţist cu experienţă, care are rolul de a împărtăși cu acesta din tainele meseriei de polițist, majoritarea studenţilor fiind planificaţi să desfăşoare activităţi de practică în structurile operative.