STRIGĂTOR LA CER! CAL MALTRATAT ȘI LĂSAT SĂ MOARĂ LA MIOVENI!

În zăvoiul din Clucereasca, unde uneori se organizează târguri de animale, a fost găsit abandonat un cal slab, căzut, cu multiple răni, şi care deja căzuse pradă şi păsărilor; fusese lăsat să moară acolo.

S-a solicitat sprijinul S.C Servicii Edilitare Pentru Comunitate SRL (SEDC) Mioveni, pentru ridicarea şi adăpostirea temporară a acestuia. un echipaj de la ISU şi reprezentanţi SEDC Mioveni au ridicat calul, cu ajutorul unei macarale, deoarece animalul nu putea sta în picioare.

SEDC Mioveni a acordat întregul sprijin, prin amenjarea unui spaţiu temporar, hrănire, adăpare, tratament medical de urgenţă. Cu toate că timp de o săptămână, zilnic SEDC Mioveni a făcut eforturi pentru o ajuta să îşi recapete forţa prin tratament şi vitaminizare, au ridicat-o zilnic în picioare, subnutriţia avansată şi efectul zilelor în care a zăcut la pământ, au învins şi noaptea trecută a decedat.

Conform informaţiilor obţinute de către FNPA de la ANARZ, iapa avea doar 11 ani şi era înregistrată ca şi cal pur sânge arab.

Faptele comise de către deţinător, asupra animalului, sunt multiple: abandon, maltratare, privarea de adăpost, hrană, apă, îngrijire medicală, ucidere. În conformitate cu legea 205/2004 republicată în 2014 privind protecţia animalelor, faptele reprezintă cruzimi aplicate animalelor, rănirea sau schingiuirea animalelor şi uciderea constituind infracţiune şi se poate pedepsi cu închisoare de până la an.

FNPA va depune plângere penală la Poliţie împotriva deţinătorului, pentru maltratare şi ucidere.