Strângere de fonduri pentru Maternitatea Bucur, unde vor naşte mămicile suspecte sau confirmate Covid

„Aici se vor naște copiii acestor vremuri, cărora acești oameni speciali, medici, asistente, infirmiere, trebuie să le poată spună fără teamă și fără lacrimi: “Bun venit!”

 

Maternitatea Bucur, din Capitală, a fost desemnată pentru a prelua graviduţele suspecte sau confirmate Covid 19, din Bucureşti şi nu numai. Personalul medical de aici seaflă în prima linie şi trebuie să le ajute pe mămici să îşi aducă pruncii pe lume în cele mai sigure condiţii, însă, pe lângă teamă, există, ca în toate spitalele din ţară şi lipsuri. Echipamente de protecţie insuficiente, necesar de aparatură şi altele. Pentru a veni în sprijinul graviduţelor, dar şi al personalului medical, dr. Marilena Băluţă, care profesează şi în Argeş, în clinica Hera`s Med Boutique din Bradu, vine în sprijinul colegilor săi, dar şi a viitoarelor mămici.  Prin asociaţia pe care a fondat-o „Şi eu am dreptul să fiu părinte” a lansat un strigăt de ajutor şi a demarat o campanie de strîngere de fonduri. 


„# Dacă am fi fost într-un capăt de lume...departe de lumea dezlănțuită de astăzi, vocea noastră ar fi spus cald și senin: “Să îți trăiască, mămico!”.

# Dacă am fi fost într-un capăt de lume... ne-am fi apropiat fără teamă unii de ceilalți, ajutându-te și încurajând: “Încă puțin, te descurci minunat, odihnește-te, respiră...”

# Dacă am fi fost într-un capăt de lume... ți-am fi pus pruncul la piept liniștit, în cea mai lipsită de teamă îmbrățișare: “Uite-ți pruncul, mămică, lasă-l să simtă mirosul iubirii nemărginite!”.

# Așa începea zilnic promisiunea pentru viață a oamenilor de aici.

 

 

Deși arată ca “un capăt de lume”, nu este!...

 

Este o maternitate din mijlocul Bucureștiului.
Maternitatea Bucur...o clădire veche, ridicată în anul 1937 din donațiile oferite de industriașul Dumitru Mociornița. La acel moment construcția s-a dorit a fi cel mai modern dispensar medical - Dispensarul Bucur. Așa se dorea a fi atunci.

Anul de grație 2020...clădire veche, dotări la standardele anului 2000.
Aici urmează să fie primite gravidele cu suspiciune de infecție Covid 19 și cu infecție confirmată.
Maternitatea se află angrenată în prima linie în lupta cu virusul Covid 19, “cu mâinile goale”

 

Numele meu este Marilena Băluță. Sunt medic primar obstetrică-ginecologie și Președinte al Asociației „Și eu am dreptul să fiu părinte”.
Mi-am început cariera ca asistent medical în Maternitatea Bucur și nu am să uit niciodată locul acesta și oamenii săi.
Pentru ei, noi am făcut un prim pas să îi ajutăm.

???????? Mulțumim celor care au înțeles urgența și au donat pentru Maternitatea Bucur!

Din fondurile donate am reușit să achiziționăm: monitoare pacienți, pulsoximetre, termometre, mănuși, dezinfectanți, dar nevoile sunt uriașe!

Îi puteți sprijini și voi, prin donații către Asociația “Și eu am dreptul să fiu părinte”.
Cei care mă cunosc știu că pot garanta cu onestitate pentru alocarea eficientă a fiecărei sume de bani.

Aici se vor naște copiii acestor vremuri, cărora acești oameni speciali, medici, asistente, infirmiere, trebuie să le poată spună fără teamă și fără lacrimi: “Bun venit!”

Sunt oamenii de lângă noi și nu, nu sunt într-un capăt de lume...Sunt chiar AICI! Chiar ACUM! Lupta lor este abia la început...

 

Vă rog să îi ajutați donând în cont:


???? RO24.INGB.0000.9999.1016.6370 - cu mențiunea “Bucur”

 

Suma strânsă pentru această cauza, va fi publicată fiecare seară, la ora 20:00 în grupul “Alături de Maternitatea Bucur”

Vă mulțumesc,
Marilena Băluță” este scrisoarea eoţionantă pe care a postat-o în spaţiul virtual.
 

 

Donaţiile se pot face şi prin contul de Paypal, pe care îl puteţi accesa din pagina de Facebook a asociaţieie Şi eu am dreptul să fiu Părinte.