Stop bullying-ului în școlile din Pitești

Bullying-ul nu este un fenomen nou apărut, dar în ultima perioadă a dobândit proporţii alarmante şi școlile din România. Fiind văzut ca un comportament orientat spre rănirea fizică sau mentală a unei persoane, bullying-ul este o realitate tot mai prezentă în şcoli.

Pentru a preveni acest tip de comportament, miercuri, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu poliţiştii Serviciului Rutier Argeş și cu cei ai Secției 1 Poliție Pitești, au desfășurat activități preventive la Şcoala Gimnazială „Marin Preda” şi la Şcoala Gimnazială ,„Traian”, ambele din Pitești.

În cadrul întâlnirii, la care au participat 110 elevi și 6 cadre didactice, s-a discutat despre evitarea conflictelor, prevenirea bullying-ului, dar și despre legislația rutieră, prevenirea delincvenţei juvenile şi a absenteismului şcolar.

Activități asemănătoare au fost desfășurate și de Poliția Municipiului Câmpulung, cu prilejul Proiectului Educațional ”Creștem copii frumoși și sănătoși”, la Școala Gimnazială ”Nanu Muscel”:

„La activitate au luat parte 70 de elevi ai claselor a VII-a și a VIII-a, fiind abordate temele specifice proiectului educaţional, având ca temă «traficul de persoane- o realitate din ce în ce mai alarmantă», cu scopul conștientizării factorilor de risc la care sunt expusi, stimulării gândirii critice, creșterii nivelului de cunoștințe al elevilor și familiarizării cu elementele de drept”, transmite IPJ Argeș.