Stolnici. Până la 30 iunie, reducere de 10% la plata integrală a taxelor şi a impozitelor pentru 2020

Lucrurile revin la normal şi în localitatea Stolnici. Primăria nu s-a închis niciodată şi a funcţionat în condiţii normale cu măsurile necesare de acces în interior şi circulaţie în incintă. Însă, odată, cu măsurile de relaxare aduse de intrarea în vigoare a stării de alertă, se aşteaptă un flux mai mare de cetăţeni la nivelul instituţiei, mai ales că se vor relua încasările. Localnicii pot reveni la casieria Primăriei Stolnici pentru a îşi achita taxele şi impozitele. Termenul de plată a primei tranşe este 30 iunie. Primarul comunei Stolnici reaminteşte cetăţenilor faptul că cei care achită întreaga valoare a taxelor şi a impozitelor datorate pentru anul 2020 beneficiază de o bonificaţie de 10% dacă se încadrează în acest termen. 

 


 Târgul Săptămânal - redeschis pentru agricultori


Pe data de 5 mai, s-a redeschis Târgul Săptămânal, în condiţiile legii, însă doar pentru vânzarea de răsaduri. Astfel, s-a dat posibilitatea celor care îşi pregătesc grădina de zarzavaturi să îşi cumpere cele necesare pentru a îşi asigura recolta anuală. Tot ca semn de normalitate este şi faptul că s-a reluat colectarea gunoiului la interval de o săptămână, în fiecare zi de luni. Pe data de 26 martie, în contextul stării de urgenţă, instituite prin prisma epidemiei COVID 19, operatorul a realizat preluarea deşeului menajer o dată la două săptămâni.
De remarcat este şi faptul că, în ciuda restricţiilor, administraţia locală a menţinut deschise şantierele lucrărilor aflate în derulare. Este vorba de dispensarul uman şi de grupul sanitar din incinta Şcolii, unde s-a înaintat foarte mult cu stadiul investiţiilor.

„Este mereu de muncă şi noi nu ne-am oprit din lucru. Pentru noi nu a însemnat repus această perioadă, doar o adaptare la noua situaţie. Primăria a continuat să funcţioneze şi să fie deschisă, noi am lucrat cu celelalte instituţii prin mijloace de comunicare online şi ne-am trimis documentele, am obţinut avize. Nu am stat în loc, deşi am avut o evoluţie mai lentă decât cea propusă.”, a mai explicat primarul comunei Stolnici, Sevastian Pupăză Roşu.