Vine canicula! Valului de căldură i se vor adăuga şi vijelii

Vin fenomenele extreme, anunţă meteorologii. Aerul fierbinte se instalează în jumătatea de est a ţării, iar în cea de vest vin vijeliile, grindina şi ploile însemnate. În unele locuri, vor cădea chiar şi 80 de litri pe metrul pătrat. Vremea n-a fost nici astăzi mai blândă. În multe regiuni din ţară termometrele au arătat peste 30 de grade.
Temperatura aerului a atins la umbră 34 de grade. Asfaltul s-a încins până la 50. Exact ca anul trecut, în luna iulie. Printre betoane, arşiţa a fost şi mai mare.

Veştile nu sunt bune nici pentru zilele care urmează. Astăzi, aerul cald se retrage în partea de sud şi sud-est a ţării, unde va atinge valori caniculare, de 35-36 de grade. Tot azi, la ora 14 intră în vigoare o atenţionare cod galben de instabilitate atmosferică pentru 30 de judeţe. Aici vin fenomenele extreme.
Averse cu caracter torential, frecvente descarcari electrice, vijelii si caderi de apa, izolat peste 60-80 l pe metrul patrat. Temperaturile vor fi ridicate şi în aceste zone, de peste 30 de grade. 


Sursa: observator.tv