(VIDEO) Cazul fetiței lovite mortal de o mașină de poliție. Polițistul NU se afla în misiune | Sursa Ta

 

Update, 20 ianuarie 2022:


Poliţistul care a ucis-o pe Raisa în accidentul din Bucureşti a fost audiat, astăzi, de procurori şi a recunoscut totul.

 

Agentul Constantin Popescu, poliţistul care se afla la volanul maşini de Poliţie care a lovit-o pe Raisa, fetiţa de 11 ani care a murit în urma accidentului, dar şi pe prietena fetiţei, o fetiţă de 13 ani, a fost audiat de procurori în prezenţa avocatului, dar şi în prezenţa avocatului familiei Raisei.

Potrivit avocatului Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei, poliţistul era "înmărmurit" şi a recunoscut la audieri că merge cu viteză excesivă, dar şi că nu era în misiune la momentul accidentului.

De asemenea, agentul a recunoscut că, după accident, a primit o geacă de la un coleg pentru a nu fi linşat de mulţime.

Mai mult, el a explicat că nu îşi aminteşte când şi unde a efectuat cursul de conducere defensivă pe care era obligat să îl urmeze, chiar dacă în documente se arată că a urmat cursul.

 

"A recunoscut că nu cunoştea procedura de resuscitare, primul ajutor, mai mult decât atât, şi informaţiile cu privire la condusul defensiv sunt ca în România, doar o birocraţie pentru că nici nu a ştiut să răspundă la întrebarea unde a făcut cursul de conducere defensivă. Pur şi simplu acest curs nu a existat nicăieri, doar în nişte scripte", a declarat avocatul Cuculis.

 

Avocatul a mai explicat şi ce a declarat poliţistul în legătură cu accidentul.

"Nu a văzut absolut nimic, s-a trezit cu o bubuitură, după care a pus frână. El în continuare merge pe aceeaşi ipoteză că el a verificat trecerea de pietoni şi nu era nimeni acolo, deşi din filmări se vede foarte clar că fetiţele mergeau încet şi abia ulterior au luat-o la fugă.

A fost o întrebare adresată de către mine şi a spus că era atent, singurul lucru pe care l-a recunoscut şi practic lucrurile sunt clare aici: avea viteză excesivă şi a recunoscut lucrul acesta. Nu a putut să precizeze cât era viteza. Cert este că, în momentul de faţă, din declaraţii reiese clar că au venit colegii lui la faţa locului şi el spune că totuşi că acel schimb de geacă, de fapt nu ar fi fost un schimb de geacă, ci i-ar fi dat acea geacă ca să îl acopere, să nu îl linşeze acolo", a precizat Adrian Cuculis.

 

"Era înmărmurit, a dat ture lungi pe hol. Puţine cuvinte, declaraţia a fost scurtă. A rezumat că în ziua respectivă nu se afla în misiune. Girofarul îl avea pornit pentru că voia să se asigure că este vizibil, astea au fost declaraţiile lui şi nu în ultimul rând, în momentul producerii accidentului, el spune că pur şi simplu nu a văzut nimic, nu şi-a dat seama. Nu şi-a dat seama că au fost două victime, ci i-a fost atrasă atenţia de un alt participant la trafic", a mai explicat Cuculis.


Sursa: antena3.ro

 

Știre inițială: 

 

Polițistul care a accidentat mortal, joi, o fată de 13 ani și a rănit o alta, nu se afla în misiune, iar mașina pe care o conducea avea în funcțiune doar semnalele luminoase, nu și pe cele acustice, a precizat procurorul Călin Radu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1, într-o declarație de presă.

CITEȘTE ȘI...  (VIDEO) Accident grav la Poiana Lacului! Trei victime, printre care și o fată de 12 ani

Potrivit acestuia, agentul nu a acordat proritate la trecerea de pietoni, iar în prezent acesta are calitatea de suspect, fiind în continuare audiat la Poliția Capitalei. 


"Din momentul în care a ajuns la o trecere de pietoni, care urmare a nerespectării limitei maxime de viteză admisă în localități, nu a acordat prioritate victimei și a accidentat-o, provocând leziuni traumatioce ce au cauzat decesul imediat al victimei. Facem precizarea că victima minoră în vârstă de 13 ani era angajată în traversarea carosabilului pe trecerea de pietoni", a declarat procurorul Călin Radu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1. 

 

CITEȘTE ȘI... Accident cu patru victime la Valea Mare Pravăț!

 

"În acest moment, procurorul de caz apreciază cu privire la propunerea sau dispunerea unor măsuri preventive. Din administrarea mijlocelor de probă s-a reținut că avea în funcțiune semnalele luminoase, nu și pe cele acustice, și că nu se afla în misiune", a adăugat Călin Radu.

 

Procurorul a precizat, de asemenea, că polițistul are calitatea de suspect, lucru care i-a fost adus la cunoștiință.

Anterior declarației făcute de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1, Poliția Capitalei a precizat că agentul avea permis de conducere emis Marea Britanie, dar pe care îl obținuse în România în 2012.

 

 

Accidentul s-a petrecut în Sectorul 1, agentul de poliţie aflat la volan accidentând două fete care traversau strada. Una dintre ele a fost transportată la spital, iar cealaltă a murit la locul accidentului.

Agentul de poliție care a accidentat groaznic două fete, în Capitală, filmat în momentul în care o împinge cu piciorul pe fata cea și-a pierdut viața. Prin acest gest revoltător polițistul a vrut să verifice dacă fata mai trăiește, spun martorii. 

 

Reacția premierului Ciucă, după accident

Premierul a transmis un mesaj de condoleanțe familiei și a dat asigurări că autoritățile își vor face treaba pentru rezolvarea acestui caz. 

"Am aflat cu tristețe despre tragicul accident rutier în care o fetiță și-a pierdut viața, astăzi, în București, după ce a fost lovită de o mașină a Poliției", a scris Premierul Nicolae-Ionel Ciucă, joi seara, pe Facebook.

"Sunt consternat de moartea violentă a copilei și transmit condoleanțe familiei îndoliate", scrie Nicolae Ciucă.

"Am vorbit cu ministrul Sănătății și am încredere că medicii vor face tot ce e necesar pentru îngrijirea, în cele mai bune condiții, a celei de a doua fetițe, despre care am primit asigurări că este în afara oricărui pericol.

I-am cerut ministrului de Interne să se asigure că ancheta privind stabilirea responsabilității se derulează rapid.

Cei care reprezintă o autoritate publică, mai ales când poartă uniformă, sunt primii datori să protejeze cetățenii și să se asigure de respectarea legii", a transmis premierul.


Sursa: antena3.ro

 

UPDATE

Polițistul a fost plasat sub control judiciar și nu mai are voie să conducă o mașină.

Acesta este cercetat pentru ucidere din culpă. Ancheta ar putea fi extinsă și cu alte acuzații, după ce procurorii au stabilit că agentul nu avea nici o misiune, deși circula prin oraș cu peste 80 km/h și cu semnalele luminoase pornite.