Val de cutremure în România

Un nou cutremur s-a produs în această dimineață în zona Vrancea, având o magnitudine de 3,5 pe scara Richter. Seismul s-a produs la aproape patru ore după ce, în aceeaşi zonă, s-a înregistrat un seism de 3,6 pe Richter.

Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, un nou cutremur s-a produs vineri dimineață, la ora 7.36, în zona Vrancea, cu epicentrul în judeţul Buzău. Seismul a avut o magnitudine de 3,5 pe scara Richter și s-a înregistrat la 120 km adâncime.  Este al doilea seism cu magnitudine importantă în zona Vrancea, în decurs de câteva ore, transmit specialiştii INFP.

 

 

 

 

Curemur după cutremur în Vrancea

La primele ore ale dimineaţii s-a produs un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,6 pe scara Richter, epicentrul seismului fiind în judeţul Buzău.

Seismul s-a produs la adâncimea de 122 de kilometri, iar oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Nehoiu, Covasna, Întorsura Buzăului, Buzău și Mizil.

Cel mai mare cutremur din acest an produs în zona Vrancea a fost în 9 ianuarie, având magnitudinea de 4,6 grade pe scara Richter. Epicentrul seismului a fost în judeţul Buzău. Anul trecut, trei seisme cu magnitudinea de peste 4,5 grade pe scara Richter s-au înregistrat în zona Vrancea, cel mai puternic având 5,8 grade, produs în 28 octombrie.


Sursa: observator.tv