Restituirea taxei auto! Atenție, șoferi! Mai aveți doar câteva săptămâni...

Restituirea taxei auto este așteptată de zeci de mii de români. Dacă nu ai depus încă cererea de restituire, trebui să te grăbești, pentru că vei putea face acest lucru doar până la data de 31 august. 

Astfel, mai timp doar câteva săptămâni pentru a-ți cere înapoi banii achitați ca taxă specială, taxă pe poluare, taxă pentru emisiile poluante sau timbru de mediu.

Conform procedurii de restituire a fostelor taxe auto, proprietarii de mașini care au plătit aceste sume în perioadele în care s-au aplicat mai au la dispoziție doar o lună pentru a cere returnarea sumelor, altfel nu-și vor mai putea recupera banii pe cale administrativă. Concret, termenul de 31 august 2018 este prevăzut de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 52/2017. „Dreptul contribuabililor (…) de a cere restituirea se naște la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență (OUG nr. 52/2017 – n. red.), indiferent de momentul la care s-a perceput taxa, iar (…) cererile de restituire se depun, sub sancțiunea decăderii, până la data de 31 august 2018”, scrie în actul normativ emis de Executiv.