Prognoza meteo anunţă căldură în toată ţara

Vremea pe 8 octombrie vine cu temperaturi mari pentru această perioadă. Prognoza meteo anunţă căldură în special în vest, unde temperaturile urcă până la 26 de grade. În Bucureşti, valorile termice ajung la 22 de grade.

Vremea 8 octombrie în ţară
Luni, vremea va fi predominant frumoasă şi caldă pentru această dată îndeosebi în jumătatea vestică a ţării. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 grade pe litoral şi 25 de grade, local în Crişana, Transilvania şi în vestul Olteniei, posibil izolat 26 de grade în Banat. Cerul, mai mult senin în mare parte din ţară, va avea unele înnorări în regiunile vestice şi nord-vestice, unde cu totul izolat, mai ales la munte, vor fi condiţii de ploaie slabă, trecătoare. Vântul va sufla slab şi moderat. Potrivit ANM, temperaturile minime se vor situa între 4 şi 14 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea, izolat va fi ceaţă. Presiunea atmosferica va creşte.

Cum va fi luni la munte
Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în Carpaţii Orientali şi în Munţii Apuseni, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura aerului se va menţine apropiată de cea din intervalul precedent.

Sursa: observator.tv