IMPRESIONANT! Nu a reușit să ia bacalaureatul în România, pentru că e surd! A devenit primul profesor în limbajul semnelor...

Cazul unui tânăr surd din România a devenit celebru peste tot în lume, după ce nu a putut să ia examenul de bacalaureat în țară, dar a devenit în Scoția primul profesor în limbajul semnelor. 

Povestea lui Petre Dobre a fost prezentată de Adriana Săftoiu, deputat PNL, fiind și cea care elaborat un proiect de lege prin care limbajul semnelor să devină limbă oficială, ceea ce înseamnă ca fiecare autoritate publică va fi obligată să asigure un interpret care să ajute persoanele în nevoie să se facă înţelese. Acesta atrage atenția că, ăn țara noastră, unui elev surd i se predă în limbajul semnelor, învață si este evaluat în acelasi limbaj (total diferit de limba româna), dar, la final, dă examenele în scris in limba romană, ceea ce este revoltător. 

”La noi nu a putut să ia bacalaureatul doar pentru ca e surd și LMGR/LSR (limbajul surzilor din România) nu înseamnă NIMIC. După doisprezece ani de școală nu a putut să ia bacalaureatul. L-au văzut profesorii de la Royal Conservatoire of Scotland și în 15 minute au spus “Îl vrem!”. “N-are bacalaureat “, am spus eu, rușinată cumva… “Nu ne interesează “, au spus ei relaxați. În trei ani ajunge BSL (limba surzilor din Regatul Unit al Marii Britanii) director stagiar la o universitate renumită din Scoția. PRIMUL . DIN ISTORIE”, a povestit Ana-Maria Oancea, profesoara lui Petre Dobre, fosta directoare a școlii de surzi din Craiova, potrivit Adrianei Săftoiu.