Igluuri în loc de hotel de gheaţă la Bâlea Lac

În locul Hotelului de Gheata, la Bâlea Lac se va construi, în aceasta iarna, un complex de igluuri exclusiv din zapada, care se va numi „Igloo Village”.
Decizia a fost luată ca o varianta alternativa, dupa ce, pentru prima oara în ultimii 15 ani, conditiile meteorologice nefavorabile nu au permis realizarea constructiilor din gheata, pentru care materia prima era asigurata din gheata de pe Lacul Bâlea.
Noul complex de igluuri de la Bâlea Lac va fi realizat doar din zapada, care masoara, în zona, un metru si jumatate.
Lucrarile de constructie, care vor începe saptamâna viitoare, ar urma sa dureze aproximativ doua saptamâni, astfel încât primii turisti sa poata fi cazati la sfârsitul lunii ianuarie.
Noul complex de igluuri va avea tema “Fantezie Subacvatica”, aceeasi cu cea gândita initial pentru Hotelul de Gheata. Astfel cele sase camere si restaurantul vor fi decorate cu sculpturi în zapada reprezentând vietati marine.
În ceea ce priveste constructia Bisericii de gheata, si ea amânata, proprietarii spun ca nu au luat înca o decizie , dar daca conditiile meteorologice sunt prielnice, ineditul lacas de cult ar putea fi construit în luna februarie.

Sursa: radiomures.ro