UPDATE: Dubă cu muncitori căzută în râu: 9 MORȚI, 1 RĂNIT

UPDATE:

Nouă persoane au murit, iar una este rănită, după ce un microbuz în care se aflau zece oameni a căzut în canalul de aducţiune al râului Bistriţa, în zona localităţii Viişoara din judeţul Neamţ. În urma accidentului, o singură persoană - un tânăr de 22 de ani - a reuşit să se salveze. 
În maşină - o autoutilitară de marfă în care fuseseră montate banchete din lemn - se aflau muncitori care lucrau în zona Aradului şi care se întorceau acasă, la Piatra Neamţ, de sărbători.

CITEȘTE ȘI ... ATENȚIE! Mașina care nu este trecută pe numele șoferului și care nu are ITP - scoasă din circulație!

UPDATE:

Potrivit prefectului judeţului Neamţ, Daniela Soroceanu, şoferul - un tânăr de 25 de ani, din localitatea Săvineşti - ar fi pierdut controlul volanului în urma exploziei unui pneu al maşinii, în care se aflau muncitori care veneau din Arad. 

Autoutilitara nu era destinată transportului de persoane, fiind improvizate banchete. Singurul supravieţuitor al accidentului este un tânăr de 22 de ani, din localitatea Podoleni, care se afla pe locul din dreapta-faţă şi care a reuşit să iasă singur din autoutilitara căzută în apă.

CITEȘTE ȘI ... (video)Crima din prea multă iubire! Bărbatul a povestit cum și-a tăiat și ars soția!

În zonă, adâncimea apei este de aproximativ şapte metri, iar cele două persoane date dispărute sunt căutate de pompieri cu bărci pneumatice, la operaţiuni participând şi scafandri de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din Neamţ şi Bacău. În spatele autoutilitarei circula o altă maşină în care se aflau colegi şi rude ale victimelor, aceştia fiind cei care au sunat la 112 pentru a anunţa accidentul.

În acest caz a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, iar la locul accidentului au intervenit peste 35 de pompieri, trei ambulanţe SMURD şi trei maşini ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.