Cod portocaliu de ploi torențiale în Argeș!

Meteorologii au anunţat, luni, că vremea rea continuă până joi, fiind emisă o informare de ploi abundente, vijelii, descărcări electrice şi grindină. În unele zone este cod galben, cantităţile de apă putând ajunge până la 40 de litri pe metru pătrat. Până marţi la ora şase în mai multe judeţe este cod portocaliu, urmând a se înregistra până la 80 de litri de apă pe metru pătrat.


Codul portocaliu vizează judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, precum şi în zona montana şi submontana a judeţelor Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzau şi Vrancea. Acolo va mai ploua abundent şi luni până la amiază şi se vor înregistra cantitaţi de apă ce vor depaşi 50 l/mp. Aversele vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindina. Tot până la prânz, este în vigoare şi un cod galben de furtună. Atenţionarea vizează parţial Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, sud-estul Transilvaniei, jumatatea de sud a Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbura. Acolo, doar pe suprafeţe restrânse vor fi cantităţi de apă de 30...40 l/mp.

CITEȘTE ȘI ... Paradă impresionantă la Mioveni! Peste 1000 de participanți!

 

Prognoza meteo pentru 3 iunie, la munte

La munte, va continua să plouă mult în prima săptămână a lunii iunie. Pe suprafeţe mici, cantităţile de apă vor trece de 60 l/mp. Vântul va lua aspect de vijelie, descărcările electrice vor fi frecvente şi va cădea grindină.

 

 

Prognoza meteo pentru 3 iunie, la mare

La mare, luni, soarele va fi generos, va urca mercurul în termometre peste 22 de grade Celsius, iar apa mării va deveni plăcută. Aversele vor apărea din orele serii şi se vor menţine şi marți la malul mării, dar miercuri şi joi, va fi din nou vreme de plajă.

 

 

Prognoza meteo pentru următoarele zile

Până miercuri dimineaţa este în vigoare o informare de vreme instabilă în toată ţara. Ploile abundente vor menţine pericolul de inundaţii foarte ridicat pe toate apele curgătoare. În plus, vor mai fi şi fenomene electrice, intensificări ale vântului şi grindină. Joi, vremea extremă va fi prezentă în special în jumătatea de vest a ţării, la deal şi la munte şi doar pe suprafeţe mai mici în rest.

Sursa: Digi24.ro