BREAKING NEWS: Laura Codruța Kovesi- revocată din funcție

Purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a anunţat, luni, la Palatul Cotroceni, într-o declaraţie de presă, că preşedintele Klaus Iohanis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din fruntea DNA, în conformitate cu decizia CCR.

Klaus Iohannis a decis să nu facă personal anunțul revocării pentru ca această decizie să nu fie asociată cu imaginea sa. De aceea a preferat să apeleze la purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale.  Reamintim că pe data de 30 mai, Curtea Constituțională a admis sesizarea Guvernului privind un conflict juridic de natură constituțională între ministrul Justiției și președintele Klaus Iohannis și între Guvern și președinte, ca urmare a respingerii de către șeful statului a cererii de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

”Lupta împotriva corupției nu trebuie să fie diminuată sau blocată, trebuie să continue. Președintele Klaus Iohannis subliniază că România este și trebuie să rămână un stat de drept. Într-un stat de drept hotărârile CCR trebuie toate respectate, judecătorilor constituționali le revine responsabilitatea să nu se îndepărteze de la spiritul Constituției. Hotărârile CCR trebuie respectate și aplicate și de majoritatea politică. Prin decizia 358/2018, CCR a decis că președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcție a procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Președintele României a semnat decretul de revocare al doamnei Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA," a spus Mădălina Dobrovolschi.