AZI. Frig și ploi. Prognoza la munte și la mare | Sursa Ta

În regiunile estice și sud-estice, precum și în zonele de munte, vremea va fi rece și în general închisă, cu ploi în general moderate cantitativ (15...20 l/mp). În restul țării, temperaturile vor fi în creștere ușoară, cerul va fi temporar noros și, mai ales pe parcursul zilei, pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice. În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1800 m, trecător, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali, temporar cu viteze, în general, de 45...55 km/h, iar în restul teritoriului va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade, local în Moldova și în estul Transilvaniei și 23 de grade în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 12 grade. Izolat se va semnala ceață.

 

Vremea la munte

Vremea va fi rece și în general închisă, cu ploi în general moderate cantitativ (15...20 l/mp). La altitudini de peste 1800 m, trecător, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări în zona Carpaților Orientali și Meridionali, temporar cu viteze, în general, de 45...55 km/h.


Vremea pe litoral

Vremea se va menține răcoroasă și va fi ușor instabilă. Cerul va fi temporar noros și, trecător, vor fi averse, posibil însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 21 de grade, iar cele minime vor fi de 13...14 grade. Temperatura apei mării va fi de 17... 19 grade.

 

Sursa: observatornews.ro