Argeșul, Sibiul și Brașovul - demersuri pentru amenajarea a 150 km de pârtii de schi în Masivul Făgăraș!

Consiliul Județean Argeș, reprezentat de președintele Dan Manu, împreună cu președintele C.J. Sibiu, Daniela Câmpean, și vicepreședintele C.J. Brașov, Adrian Gabor, au participat astăzi la Ministerul Turismului, la o întâlnire cu ministrul Mircea Titus Dobre.

CITEȘTE ȘI ... Cauți loc de muncă? EcoBox Solutions angajează!

Discuțiile purtate au fost legate de modul de implementare al proiectului de interes naţional nr. 1 “Dezvoltarea infrastructurii domeniului schiabil, Munții Făgăraș (200  de zile cu zăpadă pe an - Dezvoltare durabilă în masivul Făgăraş) – prevăzut în Programul pentru dezvoltarea investițiilor în turism - Masterplanul investiţiilor în turism prin HG 558/04.08.2017. Prin acest proiect se are în vedere amenajarea a 150 km de pârtii de schi în Masivul Făgăraș, ceea ce ar însemna o dublare a numărului de kilometri de pârtii din țara noastră.
În urma discuțiilor s-a stabilit ca, pentru început, cele trei județe să semneze un contract de colaborare pentru implementarea acestui proiect, Argeșul, Sibiul și Brașovul fiind singurele beneficiare.


“Proiectul se bucură de sprijinul total al conducerii Ministerului Turismului, care, ca și noi, își dorește dezvoltarea domeniului schiabil în Masivul Făgăraș. În perioada imediat următoare, Argeșul, Sibiul și Brașovul vor semna contractul de asociere, un prim pas în realizarea proiectului” - președinte CJ Argeș, Dan Manu.