ULTIMĂ ORĂ! Medicul fals a fost prins la frontieră!

UPDATE 6 FEBRUARIE

Matthew Mode a fost prins, cu puțin timp în urmă, de poliția de frontieră.

Potrivit unui comunicat transmis de Poliția de Frontieră, miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, a fost depistat un cetăţean italian căutat de autorităţile române într-un dosar de înşelăciune.

Bărbatul s-a prezentat în jurul orei 6.00 dimineața, la Frontierei Curtici feroviară, pentru a ieşi din România, călătorind ca pasager într-un tren Inter Regio, pe relaţia București – Budapesta.

Reamintim că bărbatul pretindea că este medic, deși a terminat doar opt clase, nu are Bacalaureat, iar în acte, ultima meserie pe care a avut-o este cea de valet de parcare. În plus, Matteo Politi a fost condamnat în urmă cu câţiva ani, în Italia, la un an şi jumătate pentru că nu avea studii de specialitate şi pentru că a furat identitatea unui alt medic italian.

 

Un italian fără studii de specialitate s-a dat drept medic în România şi chiar a convins o clinică privată să-l lase să intre în sala de operaţie. Bărbatul cu doar 8 clase absolvite a primit în Italia o condamnare de un an şi jumătate cu suspendare, pentru o infracțiune asemănătoare. Bărbatul nu intra în sala de operație singur, așa s-a descoperit că este un chirurg fals. Asistentele au observat că acesta nici măcar nu știa să se spele pe mâini și să-și pună mănușile în mod corespunzător.

A fost făcută o sesizare la DSP și la Colegiul Medicilor și a început o anchetă. În plus, a fost demarată și o anchetă penală de către procurorii de la Parchetul General.


"Am tresărit când am văzut că nu știe să-și pună mănușile"

Matthew Mode, medic celebru, cu studii impresionante în spate şi cu o experinţă de neegalat. Aşa îşi face reclamă medicul. De fapt, Matthew Mode se numeşte Matteo Politi, a terminat opt clase, nu are Bacalaureat, iar în acte, ultima meserie pe care a avut-o este cea de valet de parcare. În plus, Matteo Politi a fost condamnat în urmă cu câţiva ani, în Italia, la un an şi jumătate pentru că nu avea studii de specialitate şi pentru că a furat identitatea unui alt medic italian.

„L-am văzut pe medic cum a intrat în grupul operator cu mâinile jos, și nu ridicate, așa cum e procedura!”, a spus una dintre asistente, potrivit Libertatea. „Am tresărit când am văzut că nu știe să-și pună mănușile”, a spus o altă asistentă.

 

 

Prima reacție a ministrului Sănătății despre cazul italianului


Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a avut marți dimineață o primă reacție:
„Eu am aflat azi dimineaţă din presă, Ministerul Sănătăţii nu a fost întrebat, dar pot să vă spun că Ministerul nu a dat acea echivalare a acelor diplome. Fără acea echivalare nu putea să obţină de la Colegiul Medicilor avizul de liberă practică. DSP a dat un document pentru codul de parafă, vom vedea exact ce s-a întâmplat, pentru că, repet, eu am aflat azi dimineaţă din presă, nici măcar nu am fost întrebaţi oficial despre acest aspect.
Asta înseamnă că a fost lăsat ilegal să opereze, pentru că nu poţi opera doar cu un cod de parafă. Ai nevoie de mai multe documente. Ministerul Sănătăţii, Centrul de resurse umane trimite la universităţile pe care medicul spune că le-a absolvit documente. Cu această echivalare, cu codul de parafă, Colegiul Medicilor să avizul. Deci cei care-au angajat, l-au angajat ilegal, dar şi aici va trebui să vedem”

Întrebată ce se întâmplă cu pacienții operați de acest fals chirurg, Pintea a răspuns: „Nu cunosc câți pacienți, nu cunosc. Am cerut toate datele.”

Sursa: Digi24.ro