Anunț de la OLX! Va dezactiva ...

Portalul OLX a anunţat că va dezactiva anunţurile de vânzare a voucherelor de vacanţă, după ce ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anunţat miercuri că vânzarea voucherelor de vacanţă este ilegală, iar amenzile ajung la 27.000 lei.

„La fel ca şi în cazul voucherelor pentru biciclete, anunţurile care pun în vânzare tichetele de vacanţă sunt active doar câteva ore, urmând să fie dezactivate. Prin fiecare acţiune de pe platforma OLX susţinem şi aplicăm legile în vigoare, astfel încât utilizatorii OLX să aibă parte de o experienţă plăcută şi corectă de vânzare-cumpărare”, au declarat, vineri, pentru News.ro reprezentanţii OLX.

Valoarea unui voucher de vacanţă pentru bugetari este de 1.450 lei, sumă impozitată cu 10%.

Ministrul Turismului a precizat că pe voucher sunt prevăzute numele şi prenumele aparţinătorului, cât şi CNP-ul acestuia.

„Sunt prevăzute sancţiuni extrem de drastice, 27.000 lei este amenda maximă, atât pentru cei care comercializează, cât şi pentru hotelieri. Sunt hotelieri care acceptă să deconteze vouchere care nu sunt la purtăror, adică nu pentru omul care a fost emis voucherul. Avem controale. Iar cei care cumpără sunt păcăliţi”, a specificat Bogdan Trif într-o conferinţă de presă.