ACUM - FORD lanzează, la Craiova, noul model EcoSport!Investiție de peste 200 de milioane de euro

Cel mai nou model Ford  este lansat, in aceste momente, la Craiova. Evenimentul, de foarte mare importanță pentru industria auto din Romănia, se bucură de prezența președintelui Klaus Iohannis, și a premierului Mihai Tudose.

Ford EcoSport va oferi o experienţă dinamică, optimizată cu ajutorul sistemului Ford Intelligent All Wheel Drive. Această tehnologie este oferită în combinaţie cu noul motor diesel Ford EcoBlue de 1.5 litri şi cu o cutie manuală cu şase trepte, oferind 125 CP şi un cuplu de 300 Nm.

Compania americană Ford anunțase anul acesta, în luna iunie, că opreşte producţia modelului B-MAX, la Craiova şi va demara producţia SUV-ului EcoSport. Ford va investi circa 200 de milioane de euro pentru modificările ce trebuie aduse capacităților de producție.

Modelul EcoSport, ce va fi ansamblat la fabrica din Craiova, va fi cel mai avansat şi complex automobil produs în România.

SUV-ul de clasă mică, Ford EcoSport, va putea fi comandat, începând de la finalul acestui an, cu sistemul de tracţiune integrală Intelligent All Wheel Drive, care îmbunătăţeşte tracţiunea şi aderenţa pe orice teren.

EcoSport vine echipat cu motorul diesel EcoBlue de 1,5 litri care dezvoltă până la 95 CP şi are un nivel optimizat al emisiilor. În ofertă e și motorul pe benzină de 1 litru, cu până la 125 CP și emisii reduse.

Noul Ford EcoSport oferă tehnologii de asistenţă a şoferului precum conectivitatea SYNC 3, sistemul Cruise Control cu limitator de viteză ajustabil şi o cameră de marşarier.