4 iulie, Ziua Națională a Statelor Unite!


4 iulie este Ziua Națională a Statelor Unite, momentul în care americanii sărbătoresc Ziua Independenței. Aceasta este ziua în care se marchează aniversarea Declarației de independență a Statelor Unite ale Americii din 1776, documentul prin care 13 colonii ale Marii Britanii din America de Nord și-au declarat independența față de Regatul Unit al Marii Britanii. 


Documentul a fost ratificat de Congresul Continental în ziua de 4 iulie 1776. Thomas Jefferson este autorul primei schițe a Declarației de independență, care a fost completată cu ajutorul lui Benjamin Franklin, John Adams și ulterior de întregul Congres Continental. Declarația de independență este unul dintre cele mai prețuite simboluri ale libertății pentru națiunea americană. 

Cum sărbătoresc americanii de 4 iulie. Tancuri și echipamente militare, expuse de Ziua Independenței, la cererea lui Donald Trump Artificii, concerte şi concursuri de mâncat hotdogi se anunţă a fi principalele atracţii de Ziua Independenţei Statelor Unite ale Americii. Ziua se anunță a fi una foarte caldă, în cea mai mare parte a țării. Cu toate acestea, căldura și umiditatea ar putea aduce la apariția ploilor, spre seară, în capitala Washington D.C., ceea ce ar putea afecta spectacolul de focuri de artificii, scrie Washington Post. Anul acesta, tancuri şi alte echipamente militare vor fi desfăşurate la Washington cu prilejul Zilei Independenţei SUA, la 4 iulie, a anunțat încă de luni preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump. 

 


Sursa: Libertatea.ro