(video) Cazul elevei bătută crunt la școală s-a lăsat cu demisii!

UPDATE, 18 martie:

Cazul elevei de 14 ani bătută crunt de la un coleg s-a lăsat cu demisii. Vorbim despre directorul unității de învățământ, Eduard Barbu, care și-a depus demisia după anchetele demarate.
În locul său a fost numită manager interimar Camelia Stan.
 

UPDATE, 12 martie:


O fată de 14 ani trăiește o traumă după ce a fost bătută crunt de un coleg, întreaga scenă fiind filmată. În timp ce directorul școlii spune că lucrurile nu sunt atât de grave, părinții adolescentei susțin că eleva refuză să meargă la scoală fiindu-i teamă de răzbunarea celorlalți copii.

Antena 3 a realizat un interviu cu părinții tinerei. 

 

Ce spune tatăl fetei bătute la școală

”Fata tremura, plângea, stătea pe un scaun. Îi dăduse un scaun să nu i se facă rau și doamna de franceză mi-a spus că a avut loc un incident''.

Eleva i-a mărturisit mamei ca îi este frică să se reîntoarcă la şcoală

”Fata era umflată la cap la ureche, plângea şi spunea: mami, nu mai vreau să ma duc la şcoala aceea, vreau să ma mut, nu mai vreau, că mi-e teamă să nu îmi facă altceva din răzbunare. Joi seara nu a dormit până la 04:20 dimineaţa. Am găsit-o afară plângând, ma duceam după ea şi spuneam: Mami, stai linistită''.


Inspectoratul Școlar nu a fost sesizat de către conducerea unității de învățământ, dar incidentul a ajuns la urechile acestora cu ajutorul unui localnic. Totodată, polițiștii argeșeni au deschis o anchetă în acest caz.
 

----------------------------------------------------------------

Șcene șocante la o școală din comuna Dobrești. O elevă este lovită crunt de unul dinte colegii săi, totul fiind filmat de către ceilalți copii.

CITEȘTE ȘI ... Anunț important pentru toți șoferii cu mașini mari din Pitești! Ce nu au voie să mai facă

Incidentul este premeditat, așa cum se poate observa în imagini. Cel care filmează și colegii săi stau pe holul școli și așteaptă ca ca un elev să ajungă şi să intre în clasă pentru a bate o fată. Elevul intră în clasă și merge țintă la colega sa pe care încearcă să o lovească cu pumnul în faţă. Adolescenta se ferește și cade la podea. Elevul o lovește cu brutalitate. În timp ce fata este bătută, ceilalţi copii râd şi aplaudă.

Filmarea a ajuns în atenția profesorilor, a părinților și autorităților care au demarat o ancheta. Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş așteaptă acum explicații de la elevi și profesorii din şcoala din Dobreşti.

VIDEO AICI


Se pare că în momentul incidentului, pe holul școlii nu se afla niciun profesor, deși ar fi trebuit. În plus, nici normele anti-Covid nu sunt respectat, în imaginii observându-se cum unii elevi nu poartă mască.

 

CITEȘTE ȘI ... Doi tineri din Argeș reținuți pentru furt calificat! Au pătruns în mai multe locuințe


Polițiștii au deschis un dosar penal pentru loviri sau alte violențe

 

Polițiștii argeșeni desfășoară verificări cu privire la o stare conflictuală petrecută la o unitate de învățământ de pe raza localității Dobrești.

Din verificări s-a stabilit că starea conflictuală s-ar fi petrecut în data de 4 martie a.c., în pauză, între un băiat de clasa a VI-a și o fată din clasa a VII-a, elevi ai respectivei unități de învățământ.

Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, polițiștii Secției de Poliție Rurală Călinești desfășoară cercetări în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe.

Totodată, situația este monitorizată de  polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară Argeș, care au planificat desfăsurarea de activități preventive cu elevii unității școlare, în colaborare cu reprezentanții Inspectoratului Scolar Județean Argeș.

Sursa video: Antena3.ro