(VIDEO) Controale stricte în Argeș din cauza înmulțirii cazurilor de COVID-19!

UPDATE:

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a participat azi la o acțiune amplă de control, desfășurată în Pitești, împreună cu șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi, Gheorghe Lupescu și cu șeful Inspectoratului de Poliție Județean, Mihai Neagoe. Încă de la primele ore ale dimineții au fost controlate mijloacele de transport în comun- autobuzele Publitrans, mașinile de tip maxi-taxi- dar și taxiurile și mașinile de școală. La acțiune au participat echipe mixte, formate din jandarmi și polițiști. S-au mobilizat aproximativ 20 de jandarmi și mai multe echipaje de Poliție. 

Au fost efectuate verificări la agenți economici, în zonele comerciale și la transportatori, la trei dintre ieșirile din oraș (Calea Câmpulung, Craiovei, Podul Viilor și Podul peste Râul Doamnei). Operatorii de tip maxi-taxi și taxiurile au fost controlate și în orașul Ștefănești, verificându-se respectarea măsurilor de protecție individuală. Deși astfel de acțiuni s-au desfășurat cu regularitate, mai mulți șoferi și pasageri au fost surprinși fără mască de protecție și sancționați. Prefectul Emanuel Soare a asistat la acțiunile de control și a declarat că acestea vor continua în forță până când argeșenii vor înțelege să respecte măsurile de protecție individuală. Același lucru se va întâmpla și în piețele și zonele comerciale din județ, unde mai mulți vânzători sfidează regulile de protecție sanitară și refuză sfaturile primite din partea jandarmilor și polițiștilor și plătesc amenzi usturătoare (între 500 și 2500 lei, conform Legii 55/2020).


“Toate instituțiile cu atribuții de control sunt pe teren, este operațional și în Argeș numărul de TelVerde (0800800165) la care cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară. Vom face tot ceea ce este instituțional posibil să verificăm modul cum se respectă măsurile. Sperăm ca cetățenii să dea dovadă de responsabilitate și să respecte măsurile de prevenire a infecției cu noul coronavirus”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

În afara acțiunii din Pitești, în ultimele 24 de ore au fost verificate de către polițiști 21 de societăți comerciale. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 118 sancțiuni contravenționale, în valoare de totală de 12.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Polițiștii argeșeni au legitimat 163 de persoane și au controlat 92 de autoturisme.
Jandarmii argeșeni au aplicat 3 amenzi în valoare de 2000 lei și două avertismente persoanelor care nu au purtat masca de protecție în spațiile închise.


Pompierii argeșeni au verificat 3 societăți comerciale și 29 de persoane fizice, 8 dintre aceste fiind depistate nepurtând masca de protecție în spații închise. Reprezentanții ISU Argeș au dat o amendă de 500 lei și avertismente.


 


 

În acest moment, efective ale Jandarmeriei (20 de jandarmi) și Poliției Argeș (4 polițiști), desfășoară o acțiune de control pe Calea Câmpulung pentru a verifica respectarea măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului. Acțiunea este supravegheată în teren de Prefectul de Argeș, Emanuel Soare și șeful IJJ, Col. dr. Lupescu Gheorghe.

Zilele trecute, prefectul Emanuel Soare anunța continuarea controalelor în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri, ștranduri, piscine, terase, hoteluri și în mijloacele de transport în comun.

„Vom organiza acţiuni cu forţe mărite și ne vom asigura că există măsuri de protejare a cetăţeanului. Unde se vor constata abateri, se vor dispune inclusiv măsuri de suspendare a activităţii operatorilor economici”

Reamintim că, de curând, a fost înființat inclusiv un TelVerde la nivel de județ, unde cetățenii vor putea sesiza nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus.


Ieri, la nivelul Argeșului au fost înregistrate 1083 de persoane diagnosticate pozitiv, dintre care 58 de decedați. O singură persoană se află în carantină, iar alte 152 în izolare. La acest moment, 393 de argeșeni sunt internați, dintre care 8 în stare gravă la ATI. De asemenea, 284 de oameni au scăpat de COVID-19.

 

Actiunea a debutat în jurul orei 08:00 în zona comisariatului din Craiovei și a continuat la agentul economic Kaufland, dar și la autogara Sud.