(video) Grevă spontană la Metalimpex din Mărăcineni. 900 lei salariu într-o lună | Sursa Ta

Aproximativ 100 de persoane, angajați ai SC Metalimpex SRL, protestează în fața sediului din satul Argeșelu, comuna Mărăcineni. Oamenii sunt supărați și au ajuns la capătul puterilor după ce conducerea firmei nu și-a respectat angajamentele stabilite prin  contractul colectiv de muncă.

Prostestatarii povestesc că într-o lună de muncă aceștia s-au ales cu 900 de lei, iar anul trecut, în pandemie, firma a înghețat salariile deși a obținut profit mare.

În această dimineață, începând cu ora 07:00, angajații au oprit activitatea firmei care colectează deșeuri feroase de pe platforma Dacia. Își cer creșterile salariale promise, negocierile trebuind să înceapă în luna ianuarie 2021. Nici până acum nu s-a întâmplat acest lucru, deși la bază stă un act adițional care va expira în data de 15 iunie.


Până în acest moment, conducerea firmei nu a dorit să participe la soluționarea acestei greve, replicând că va transmite un raspuns în câteva ore.

 

----------------------------------------------------------------

 

UPDATE, ora 17:00

 


Salariații de la Metalimpex sunt reprezentați de Viorel Ungureanu, liderul Sindicatului Automobile Dacia. Acesta a fost cel care a stat de vorbă cu conducerea stabilind o invitație pentru negocieri în perioasa 21-25 iunie.

„Managementul Metalimpex a tot refuzat să poarte negocieri cu angajaţii, deşi pachetul salarial trebuia discutat încă din luna ianuarie. Cei din conducerea firmei au tot tergiversat negocierea salarială, pretextând starea de alertă. Drept urmare, salariaţii au întrerupt munca joi începând cu ora şapte dimineaţa. După ce am stat de vorbă cu conducerea societăţii, aceştia ne-au făcut o invitaţie pentru negocieri în perioada 21-25 iunie, urmând să stabilim ziua negocierilor de comun acord. Angajaţii sunt extrem de nemulţumiţi, nu au avut creştere salarială în 2020, însă li s-a cerut să semneze prelungirea contractelor de muncă. Oamenii lucrează în condiţii grele, inclusiv afară când plouă… Nu e normal, în condiţiile în care compania a avut profit mare. Angajaţii s-au întors la lucru după ce managementul Metalimpex ne-a înaintat invitaţia pentru negocieri”, a declarat Viorel Ungureanu pentru „Adevărul”.