(video) Chițoiu, cercetat pentru ucidere în dosarul accidentului de la Zamfireşti!

Fostul ministru al Economiei, Daniel Choțoiu, implicat în accidentul din data de 26 decembrie 2019, de pe DN7, în apropierea localităţii Zamfireşti, a fost anunțat că are calitatea de inculpat în dosarul accidentului din Argeș, acuzațiile fiind de ucidere și vătămare corporală, ambele din culpă.

Reamintim că Daniel Chițoiu conducea o mașină Audi și s-a lovit frontal cu un autoturism Logan. Doi oameni care se aflau în Logan au murit, fiind vorba despre soții Pristavu, Haralambie și Elisabeta, proprietarii magazinului de stofe Nirvana. De asemenea, o femeie de 71 de ani din Zamfirești, care se afla pe bancheta din spate, a fost rănită grav, stând în spital luni la rând. (CITEȘTE AICI)

Conform declarațiilor oferite de fostul ministru la scurt timp după accident, se pare că mașina soților Pristavu ar fi intrat în autoturismul politicianului. Expertiza anchetatorilor a demonstrat cu totul altceva. Chițoiu a fost cel care a ajuns cu mașina pe contrasens, lovind autoturismul argeșenilor cu o viteză de 72 de kilometri la oră.


Dosarul evenimentului rutier a fost preluat de Parchetul de pe langa Tribunalul Arges din cauza "intensei reflectari în mass-media", asa cum a precizat institutia în cauza la momentul respectiv.

CITEȘTE ȘI ... (video) Chiţoiu contestă expertiza care arăta că este vinovat de moartea a 2 argeșeni!

Conform prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Marius Ștefan, cercetările penale sunt finalizate, dar nu se poate estima o dată anume pentru trimiterea în judecată a fostului ministru, acesta având dreptul de a formula și alte contestații.