(video) ”Acces Direct” - reclamată la CNA. „Comerțul cu moartea e imoral” | Sursa Ta

Durere, revoltă și disperare după ce un copil de 15 ani și mama sa au murit în urma loviturilor de cuțit aplicate de cel care a fost tată și partener. Reamintim că cei doi argeșeni au fost invitați în platoul ”Acces direct” în luna ianuarie a acestui an pentru a-și expune public problemele de cuplu, emisiune în care bărbatul a anunțat ceea ce voia să facă.

 

Femeia: Mă bate, m-a amenințat că mă omoară, stau cu el de frică să n-o facă!
Bărbatul: Așa e, am zis că o omor și mă țin de cuvânt dacă pleacă!”

 

Citiți AICI despre schimbul de replici purtat în direct la TV


Secretarul de stat în Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Alina Pop, a anunțat, ieri, căva sesiza emisiunea la CNA

►”O dublă crimă s-a petrecut acum două zile în județul Argeș. Criminalul, un bărbat suferind de gelozie și (poate) de unele patologii, a omorât o femeie care i-a fost parteneră și pe fiul ei adolescent. 
Cu 4 luni în urmă, cei doi au fost protagoniștii show-ului de televiziune „Acces direct” de la Antena 1. Au fost invitați să-și expună în public problemele de cuplu, iar realizatoarea și alți invitați din platou să decidă, ca niște veritabili judecători, care dintre ei are dreptate și cum să facă să se împace. 

Realitățile și mai șocante din platou sunt însă următoarele: 
La auzul amenințărilor la adresa femeii și la lamentările acesteia, „judecătorii TV” au intervenit cu replici de genul: „Vai, ce semănați! Se vede că vă iubiți, oamenii care se iubesc ajung să semene”, „Ei, dragă, așa sunt bărbații din zodia fecioară, mai reci!”. 
Pe scurt, nu doar că nu l-au blamat pe bărbat pentru violența la adresa femeii din trecut sau pentru amenințările prezente, dar l-au mai și încurajat. Iar atmosfera destinsă pe care au creat-o în timp ce-şi povestea faptele a minimizat gravitatea acestora şi a transformat o veritabilă dramă într-un moment de entertainment ieftin şi dezgustător. 
O televiziune publică, urmărită la nivel național, folosește victima violenței domestice ca pe un animal de la circ scos în arenă, o expune public și face comentarii la adresa ei, iar apoi o trimite, fără vreo remușcare sau responsabilitate, înapoi în cușca leului. Unde, în final, este sfâșiată. 
Voi sesiza CNA pentru acea emisiune care a promovat violența domestică și sper să sancționeze postul TV. Astfel de practici ale televiziunilor “comerciale” nu trebuie tolerate. Comerțul cu moartea şi cu suferința oamenilor este imoral. 
Lupta împotriva violenței asupra femeilor trebuie să angajeze întreaga societate, iar mass-media are un rol esențial!”, afirmă secretarul de stat.

 

 


Mirela Vaida, în lacrimi. Reacție la dubla crimă din Argeș

 

Mirela Vaida, moderatoarea emisiuni ”Acces direct”, a izbucnit în lacrimi după ce a aflat de dubla crimă de la Mihăești. 

► ”Autoritățile știu foarte bine subiectele pe care le tratăm. Se fac că nu ne aud. Primim amenzi de la CNA, somații de la stat. De ce? Ne spun oamenii deontologi că ne-am săturat de mizeriile de la Acces direct. Care mizerii? Acestea pe care vi le prezentăm?
Oameni criminali lăsați în libertate de către Poliție și de către stat...

Poliția nu a făcut nimic, procurorii nu au făcut nimic, statul român i-a lăsat să moară, o femeie de 38 de ani și un copil de 14 ani care nu are nicio vină. Au murit ca niste animale, înjunghiați.

Stau și mă întreb. Cât să vă mai spunem? Când trebuie să ne trezim?”

 

 

Citiți toate detaliile despre odioasa crimă care a avut loc la biserica Mihăești, dând CLICK AICI