Vești bune! Piteștiul a scăpat de restricțiile de weekend

În urma analizei ratei de incidență Covid 19 din municipiul Pitești (a scăzut la 2.88), prefectul județului Argeș, Emilia Mateescu, anunță că începând cu ziua de vineri, 23 aprilie, restricțiile de weekend încetează.

CITEȘTE ȘI ... Medicii de familie vor începe să vaccineze pe 4 mai. Ce seruri vor folosi 

Drept urmare, operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private își vor putea desfășura activitatea până la orele 21.00, iar circulația persoanelor vă fi permisă până la orele 22.00. 

Începând cu ziua de sâmbătă, 24.04.2021, orele 00.00, pentru municipiul Pitești, încetează și aplicarea măsurilor Hotărârii CJSU Argeș nr 25/9.04.2021.

CITEȘTE ȘI ... Tranzacție pierdută de Danbred din cauza pestei porcine

Astfel, este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici, de tipul restaurantelor și cafenelelor, care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum a produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, în interiorul clădirilor,  fără a depăși 30% din capacitatea maximă.

Se reia activitatea desfășurată în spații închise a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc și activitățile în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte fără a depăși 30% din capacitatea maximă.

Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei va fi permisă în intervalul orar 05.00- 22.00.

CITEȘTE ȘI  ... RCA mai scump pentru şoferii tineri, la toate categoriile de autovehicule

Prefectul le mulțumește cetățenilor pentru înțelegerea de care au dat dovadă în ultimele 14 zile. Efortul și ajutorul fiecăruia a condus la scăderea ratei de incidență în municipiul Pitești și în județul Argeș. 

Este o dovadă în plus că, doar împreună, reușim să depășim această perioadă dificilă. 

CITEȘTE ȘI   .... Tesla va deschide în parc Expo o stație Supercharger

Prefectul recomandă cetățenilor și operatorilor economici continuarea atitudinii responsabile pentru prevenirea răspândirii Covid 19.

În acest moment în mai multe centre de vaccinare sunt locuri disponibile cu termen de așteptare mic sau deloc. 
Prefectul Emilia Mateescu invită cetățenii în centrele de vaccinare pentru a fi vaccinați.