Vesti bune! Toate cadrele medicale de la Costesti- rezultate negative!

Două unitați medicale au fost in pericol după confirmarea cazului Felix Sarboiu: Spitalul Calinești  (unde lucreaza soția sa) și Spitalul Costești (unde chirurgul vascular a facut gărzi înainte să fie testat pozitiv). 

Cu sprijinul fundației Gaudium care a contribuit semnificativ în această perioadă la testarea personalului medical vulnerabil din Argeș, cadrele medicale din ambele spitale au fost examinate în sistem pcr printr-un echipaj mobil Sanador.

În cazul Spitalului Calinești, testarea a avut loc în Vinerea Mare și a adus în zilele de Paște o veste foarte bună: toate persoanele (cadre medicale si pacienți) erau negative.

Când vorbim despre spitalului Costești, testarea personalului medical s-a facut marti, 21 aprilie pentru 50 de cadre. Astăzi, rezultatul testelor s-a întors ca fiind, de asemenea, negativ.

Tot luni au mai fost verificate 65 de cadre medicale din secții vulnerabile ale Spitalului Județean Argeș.

Dintre acestea, 63 au primit rezultate negative, iar două dintre teste s-au întors pozitive.

Este vorba de 2 cadre medicale, asistente, din sectiile Neonatologie și ORL.

Dacă la Neonatologie este cunoscut traseul contactelor pozitive, la ORL trebuie precizat că secția este în prezent folosită pentru pacienții suspecți de COVID, așa că - cel mai probabil - asistenta s-a infestat de la un pacient. 

Despre situația cadrelor medicale pozitive din Argeș, puteți afla toate detaliile oficiale aici...https://sursata.ro/oficial-28-de-cadre-medicale-din-arges-infestate-cu-covid-19