Transportatorii renunță la grevă!

UPDATE:

Circulația microbuzelor și autocarelor a fost dată peste cap în aproape jumătate din țară. Cu puțin timp în urmă, reprezentanții Transportatorilor au comunicat că renunță la forma de protest. FORT a anunțat reluarea activității de transport începând cu ora 14.00. 

UPDATE:

Potrivit FORT, sunt afectaţi deja 1 milion de pasageri, deoarece în unele judeţe s-a oprit şi transportul judetean, nu doar interjudeţean. Potrivit FORT, se face greva in Botosani, Iasi, Vaslui, Neamt, Vrancea, Galati, Constanta, Calarasi, Giurgiu, Brasov, Mures, Arad, Gorj, Valcea, Satu Mare, Timisoara, Ialomita, Tulcea.

UPDATE:

Lista judeţelor afectate de greva transportatorilor: Mureş, Vaslui, Iaşi, Vrancea, Giurgiu, Botoşani, Gorj, Galaţi, Vâlcea, Hunedoara, Călăraşi, Neamţ, Braşov şi Constanţa.

Peste 16.000 de autovehicule comerciale au intrerupt activitatea la nivel national, pe o perioada nedeterminata, in semn de protest fata de ordinul dat de ministrul Transporturilor, Lucian Sova, prin care acesta a modificat normele privind transportul interjudetean de persoane. La 9 dimineata, in 6 judete oamenii s-au trezit ca nu circula cursele de microbuz sau autobuz, iar pana la ora 10:30 situatia s-a extins in 11 judete. Anuntul a fost facut de presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT), Augustin Hagiu.

„Am început deja să protestăm în nouă județe: Vaslui, Iaşi, Botoşani, Galați, Constanța, Braşov, Călăraşi, Neamț și Mureș, urmând ca în perioada următoare să fie oprită circulația şi în celelalte județe. La această oră (după 10.00) este oprită circulația şi pe ruta județeană şi interjudețeană, până în ora 12.00, urmând să continuăm până la scoaterea acestui ordin”, a spus Hagiu.

Transportatorii sunt nemulțumiți de un ordin al ministrului Transporturilor Lucian Șova care liberalizează tnsportul județean de persoane. Mai multe întâlniri au avut loc la Ministerul Transporturilor, iar pentru joi transportatorii au anunțat întreruperea transportului de persoane. Ulterior Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a anunțat că a anulat protestul programat joi dimineața în toată țara și i-a solicitat o întrevedere premierului Viorica Dăncilă în care să îi prezinte situația.

Sursa: ziare.com