S-au cumpărat 1,4 milioane măşti pentru elevii argeşeni şi 20.000 litri dezinfectant

Săptămâna trecută, atât ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, cât şi preşedintele Klaus Iohannis au anunţat că din 8 februarie, odată cu debutul semestrului al doilea, şcolile vor fi redeschise. Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş s-a pregătit în acest sens şi a achiziţionat din fondul de rezervă 1,4 milioane de măşti, 10.000 de litri de dezinfectant pentru mâini şi 10.000 de litri de dezinfectant pentru suprafeţe. Materialele de protecţie sanitară urmează să fie distribuite în fiecare unitate de învăţământ din judeţ, fiecare elev urmând să primească o mască pe zi, după cum ne-a declarat inspectorul general Liliana Murguleţ:

„Distribuţia se va face în funcţie de numărul de elevi, se va face o estimare a numărului de măşti pentru fiecare elev, se va înmulţi cu numărul de zile când elevul vine la şcoală şi cu numărul de elevi din şcoală. Mergem pe un interval de timp rezonabil, ne gândim să facem provizii pentru două luni măcar, pentru a ajunge toate aceste materiale la nivelul şcolilor”, a precizat Liliana Murgulet.

 

CITEȘTE ȘI ... ATENȚIE, PĂRINȚI! Fetiță de 10 ani din Pitești - racolată de un prădător sexual pe Instagram


Doar jumătate dintre profesorii argeşeni au optat pentru imunizare


Ministerul Educaţiei a trimis o adresă tuturor inspectoratelor şcolare judeţene, pentru a realiza o centralizare cu privire la personalul din învăţământ care doreşte să se vaccineze, 15 ianuarie fiind termenul pentru transmiterea acestor informaţii. Potrivit centralizării făcute de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, la nivelul judeţului nostru au optat pentru vaccinare 53,84% din profesori, 46,82% din personalul didactic auxiliar şi 45,14% din personalul  nedidactic.”

CITEȘTE ȘI ... 46 miliarde lei vechi - nota de plată a piteştenilor pentru COVID-19

 

 916 elevi riscă să rămână cu mediile neîncheiate


La nivelul judeţului Argeş, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, 916 elevi din Argeş riscă să termine semestrul cu situaţia şcolară neîncheiată. Potrivit inspectorului general şcolar Liliana Murguleţ, jumătate dintre ei se află în această situaţie, deoarece nu au avut acces la internet, în vreme ce restul nu se mai află în ţară. Pentru a remedia situaţia, tot personalul va merge în inspecţii tematice pentru a vedea unde sunt problemele şi cum se poate interveni pentru a se asigura că situaţiile şcolare vor fi încheiate.


Preluare: saptamanalul ancheta