Rădulescu „mitraliază” abuzatorii sexual:  Pedofilii şi violatorii - castraţi chimic

Numai părinte să nu fii şi să afli că un descreierat ţi-a abuzat sexual copilul! Aşa a gândit şi deputatul argeşean Cătălin Rădulescu, la rândul său tată, când a depus în parlament un proiect de lege care prevede castrarea chimică a pedofililor şi a violatorilor, ca măsură de prevenire a unei eventuale recidive. 


Este pentru a doua oară când deputatul PSD propune legiferarea castrării chimice, după ce în 2014 a mai avut o iniţiativă similară, care însă a fost respinsă de colegii parlamentari. Între timp, altele sunt premisele, în condiţiile în care din ce în ce mai multe ţări au adoptat cu succes astfel de măsuri şi, în plus, întreaga Românie încă trăieşte sub şocul provocat de cazul poliţistului pedofil, care a agresat doi copii în liftul unui bloc din Capitală. 


 În ce constă procedura medicală?
Deputatul Cătălin Rădulescu propune introducerea în codul penal a unor prevederi care să permită persoanelor acuzate de viol sau pedofilie să opteze pentru un tratament de castrare chimică, urmând ca acestora să li se înjumătăţească pedeapsa. În ce constă mai exact procedura? Concret, castrarea chimică înseamnă că producerea testosteronului este oprită de injectarea unor hormoni sintetici. Aceste injecții interferează cu mesajele trimise de creier către testicule, scăzând apetitul sexual al bărbatului supus unui astfel de tratament. 


 Rădulescu: „Cine nu susţine proiectul să-şi asume următorul abuz!”
Beneficiile ar fi multiple pentru societate - se arată în proiect: tratamentul chimic va inhiba pornirile bolnave ale abuzatorilor şi, astfel, vom avea mult mai puţine cazuri de recidivă în rândul violatorilor şi pedofililor; statul cheltuie mai puţini bani, deoarece procedura medicală a castrării chimice e infinit mai ieftină decât costul detenţiei; nu în ultimul rând, se oferă abuzatorilor posibilitatea de a se reabilita, de a se vindeca practic. „Dacă se înţelege să fie susţinut acest proiect de către parlament şi de către media, este foarte bine, dacă nu, toată lumea să-şi asume faptul că în momentul în care următorul copil va fi abuzat sexual de către un nenorocit bolnav psihic înseamnă că părtaşi la toată chestiunea asta vor fi toţi cei care n-au susţinut acest proiect. Este o lege numai şi numai în favoarea cetăţenilor şi a copiilor noştri şi prin această tehnică medicală nu se face altceva decât cu acordul acestui bolnav psihic să se împiedice recidiva”, a precizat pe un ton extrem de categoric deputatul Cătălin Rădulescu.


 Măsura este aplicată în zeci de ţări din întreaga lume
Castrarea chimică a pedofililor şi violatorilor este prevăzută în legislaţia a numeroase ţări, atât din Europa, cât şi peste Ocean. Măsurile diferă de la o ţară la alta, astfel că există state în care procedura nu este o opţiune a infractorilor, ci o obligaţie, dispusă de instanţă, în vreme ce în alte ţări se aplică doar abuzatorilor extrem de agresivi. Un caz aparte este cel al Cehiei, unde legea permite şi castrarea pe cale chirurgicală, prin îndepărtarea unei părţi din testicule, în cazul persoanelor cu un comportament sexual foarte agresiv.

 GERMANIA
După introducerea legii, rata de recidivă a scăzut de la 84 la 3%.
 CEHIA
Legea permite inclusiv castrarea chirurgicală a violatorilor.  
 POLONIA
Pedofilia şi incestul se tratează obligatoriu cu castrare chimică.
 SUEDIA, DANEMARCA, MAREA BRITANIE, CANADA, FRANŢA, RUSIA, REPUBLICA MOLDOVA, AUSTRALIA, NOUA ZEELANDĂ sunt alte state în care castrarea se aplică în cazurile de abuzuri sexuale.

 

Sursa: Saptamanalul Ancheta