Prefectul de Argeș: Asigurați-vă că școlile sunt încălzite pentru copii!

Mai sunt câteva zile până când elevii argeșeni încep  şi vor continua cursurile semestrului I care se încheie pe data de 2 februarie. În județul nostru, în anul școlar 2018-2019 sunt înscriși 90.000 de preşcolari şi elevi.

CITEȘTE ȘI ... UPDATE: A murit la 25 de ani în urma unui cumplit accident - Șoferul era beat!

Meteorologii au anunțat, în următoarea perioadă,  precipitaţii şi temperaturi negative, motiv pentru care cele 201 unităţi şcolare trebuie să fie pregătite pentru a primi copiii în condiţii optime.

Instituţia Prefectului – Judeţul Argeş face un apel către primarii din Argeş şi către administratorii şcolilor şi grădiniţelor să respecte planul de măsuri pentru sezonul de iarnă, elaborat şi aprobat la nivelul ”Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, şi aibă în vedere următoarele:
-Verificarea şi actualizarea planurilor de protecţie privind unele situaţii de urgenţă
-Verificarea instalaţiilor sanitare şi termice
-Asigurarea stocului de lemne şi a altor materiale combustibile pentru confortul termic în sălile de clasă şi în spaţiile adiacente
-Echiparea şi funcţionarea corespunzătoare a microbuzelor şcolare
-Revizuirea învelitorilor, jgheaburilor şi a burlanelor, degajarea ţurţurilor
-Curăţarea de zăpadă şi de gheaţă a zonelor de acces, intrări elevi şi profesori
-Verificarea etanşeităţii uşilor de acces şi a gurilor de aerisire
-Organizarea asistenţei medicale, atunci când este cazul.

În situaţia apariţiei unor probleme deosebite cauzate de vremea nefavorabilă sau din alte motive, directorii unităţilor şcolare şi primarii trebuie să informeze imediat Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, pentru a stabili soluţiile ce se impun.
Le urăm elevilor, profesorilor şi părinţilor un an nou plin de realizări şi mult succes în activitatea pe care o desfăşoară!