Polițist de la Investigații Criminale - anchetat pentru că a snopit în bătaie un argeşean

#6 dinţi rupţi, 20 de copci, coaste rupte şi 2 lovituri de cuţit - bilanţul unui scandal în noaptea de Paşte

Scandal de proporții, într-una din zilele de Paşte, într-o benzinărie din comuna Slobozia aflată la granița cu Mozăceni. Pe fondul unui conflict mai vechi, câţiva tineri au fost protagoniştii unei bătăi crunte, în urma căreia unul dintre ei a ajuns la spital cu răni grave.

Susţinând că i-a fost pusă în pericol viaţa, acesta îl acuză pe un poliţist de la Secţia 20 Bucureşti că ar fi încercat să îl omoare. Acum, agentul riscă să fie dat afară din Poliţie, fiind anchetat de IPJ Argeş. Neînţelegerile dintre Alexandru Mergherel și frații Adrian şi Viorel Coman durează de mai multă vreme. Prima dată s-au intersectat în 2015, când întâlnirea dintre ei s-a lăsat cu un dosar penal finalizat cu NUP, în ciuda faptului că şi atunci a ieşit scandal monstru. La trei ani distanţă, Alexandru Mergherel și logodnica sa, Daniela Paraschiv, vorbesc despre faptul că fraţii Coman au ajuns spaima celor două comune din sudul judeţului, ştiuţi de frică de oamenii din zonă din cauza firilor violente, dar şi pentru că unul dintre ei, mai exact fratele cel mare, este poliţist în Capitală. Şi nu oriunde, ci la Investigaţii Criminale. În urmă cu o săptămână, însă, accesele de furie ale celor doi fraţi s-au lăsat cu o agresiune ce ar fi putut degenera într-o tragedie.

# „Poliţistul l-a lovit cu bastonul în gură şi în cap”

S-a întâmplat în noaptea de Paşte de duminică spre luni, când Daniela şi Alexandru se întorceau de la distracție și au oprit la benzinăria care este un soi de punct de întâlnire al tinerilor din comunele Slobozia și Mozăceni când se întorc acasă de la discotecă: „Ne-am oprit să luăm țigări, așa cum este obiceiul nostru. Acea benzinărie este un punct de întâlnire al nostru. Mai luăm câte un suc, apă și apoi plecăm acasă. Alexandru a fost atacat când a ieșit după ce și-a luat țigări. Viorel Coman l-a înjunghiat de două ori, la gât și în dreptul inimii... Noroc că a avut geaca groasă... Iar fratele lui, polițistul, l-a lovit cu bastonul acela specific pe care îl au organele de ordine, în gură și în cap. Și a ajuns așa cum îl vedeți”, povesteşte Daniela Paraschiv, iubita victimei.

# „În Ambulanță a fost nevoie să fie resuscitat”

Tânăra relatează că agresorii s-au oprit din lovituri abia în momentul în care un alt grup de tineri ajuns în benzinărie s-a pus scut în fața celor doi fraţi, urlând că Alexandru este mort. Au urmat momente de coşmar, în care Ambulanţa părea că nu mai soseşte, în vreme ce tânărul bătut măr zăcea inconştient. „În Ambulanță a fost nevoie să fie resuscitat. Atât de rău a fost lovit. Eu am stat cu el. L-au dus la urgență și acolo, vă dați seama, au constatat medicii unde este lovit câți dinți mai are, loviturile de cuțit... Am trecut prin infern. Și ne-am trezit cu ei după noi. Întâi au venit cu gura mare, polițistul vorbea la telefon cu cineva căruia i se adresa cu «domnule procuror»... Apoi ne-au amenințat. Tot pe noi! După ce au văzut că nu țin amenințările, că am sunat și noi la 112 şi le-am spus că vom face plângeri peste tot, poliţistul ne-a zis că, dacă îl reclamăm, îl dezbracă (n.red. - îl dă afară din Poliţie)... Așa ar trebui, pentru că dacă este polițist nu înseamnă că poți să omori un om. Mereu se laudă că ei cunosc procurorii, că el, Adrian, este polițist și că nimeni nu are ce să îi facă. Probabil de-aia l-au bătut și în halul ăsta acum. Ei sunt cunoscuți ca fiind niște scandalagii și niște oameni violenți. Dar de aici până la a lovi așa un om, pentru că știi că tu ai prieteni sus puși este o diferență de la cer la pământ” - povesteşte cu tremur în glas iubita victimei.

# Plângeri la IGPR, Parchet şi Poliţia Argeş

În urma agresiunii căreia i-a fost victimă, Alexandru Mergherel a fost practic desfigurat, alegându-se cu 6 dinţi scoşi şi 20 de copci în zona gurii. Mărturie a furiei poliţistului din Slobozia şi a fratelui său stau şi urmele înţepăturilor cu cuţitul, inclusiv una în dreptul inimii. După perfuzii și tratamente, după radiografii și teancuri de documente medicale necesare dosarului ce se întocmește la medicină legală, i-am reîntâlnit pe cei doi tineri chiar după ce depuseseră plângeri la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), la Parchet și la Poliţia Argeş: „Pe 27 martie ne-a venit citația cu dosarul vechi pe care l-am avut cu ei și cu verișorii lor, tot Coman îi cheamă. De atunci am început să primim telefoane de amenințare. Nu le-am dat mare importanță și am făcut o greșeală. Ulterior am încercat să sunăm la aceste numere de mobil, dar nu mai erau funcționale nici ca telefon, nici ca whatsapp... Și la nici două săptămâni ne-au atacat în benzinărie.

# Poliţistul a raportat incidentul la locul de muncă

Redactorii „Ancheta” au luat legătura cu superiorii polițistului Adrian Coman, originar din comuna Slobozia, care lucrează la secția 20 de poliție din București, la Biroul Investigații Criminale. Iniţial, şeful său direct, comisarul Bogdan Rădulescu, nu știa nimic, dar s-a interesat. La scurt timp, purtătorul de cuvânt Diana Sarca ne-a comunicat că polițistul argeșean a raportat evenimentul: „Deocamdată, este un dosar penal în cercetare și nu avem nicio competență în această zonă. Este dosarul pe care îl investighează colegii de la IPJ Argeș. Dar vă vom ține la curent cu mersul dosarului și cu eventualele sancțiuni, dacă acestea se vor impune”, ne-a declarat reprezentantul Poliţiei Capitalei. Rămâne de văzut care va fi rezultatul anchetei și care vor fi măsurile luate împotriva agresorilor. De menționat ar mai fi faptul că la circa trei zile au fost ridicate de către poliție filmările făcute cu camerele de supraveghere de la benzinăria din Slobozia, unde s-a petrecut incidentul.

 

sursa: Săptămânalul Ancheta