Pitești - Copil atacat și mușcat de un câine în cartierul Războieni! | Sursa Ta

Polițiștii piteșteni au primit o sesizare în cursul zilei de ieri referitor la un incident petrecut în cartierul Războieni din municipiul nostru, acolo unde un copil a fost atacat de un câine.

Ajunși la fața locului aceștia au constatat că într-adevăr un copil era rănit, avea răni superficiale, răni provocate de un cățel din rasa Bichon.

Copilul a fost transportat la spital pentru tratament și investigații medicale iar proprietarului câinelui agresiv i s-a impus luarea unor măsuri pentru ca animalul să nu mai rănească alte persoane sau să provoce pagube.


Foto descriptiv

----------------------------------------------------

Câinii rasa Bichon se știe că în general sunt afectuoși, iubesc oamenii și vor să fie tot timpul în compania lor. Se dovedesc sociabili și permisivi în compania altor animale.

Mulți oameni cred că câinii mușcă pentru că “asta fac ei”. Însă câinii nu devin agresivi fără un motiv serios, iar majoritatea câinilor au reacții agresive deoarece sunt puși în situații stresante, sunt de părere specialiștii.

Iată câteva modalități care ar putea ajuta la prevenirea unei situații ca cea prezentată mai sus:

- Rugați copilul să evite apropierea sau atingerea unui câine de companie necunoscut sau a unui câine rătăcit pe stradă
- Dacă este un câine de companie și proprietarul câinelui este cu animalul, întotdeauna trebuie întrebat înainte de a atinge câinele, chiar dacă este familiar
- Spuneți copilului, dacă se întâlnește cu un câine agresiv, să evite contactul vizual cu acesta
- Copilul trebuie să știe că nu trebuie să strige, să nu fugă, să nu lovească un câine 
- Ajutați copiii să înțeleagă comportamentul câinelui.