Ambulanța Argeș - prejudiciu de 3,8 milioane de lei. La percheziții s-au găsit prafuri suspecte a fi droguri

UPDATE, 12 martie:

Miercuri, polițiștii de investigare a criminalității economice au făcut 9 percheziții în Piteşti, Mărăcineni şi Câmpulung, în locuințele unor angajați ai serviciului de Ambulanță Argeș și a unor patroni de service-uri auto, suspecți de delapidare și fals în înscrisuri.

Oamenii legii au stabilit ca prejudiciu suma de 3,8 milioane de lei ca urmare a decontării unor servicii auto nerealizate vreodată.

Dosarul de delapidare și fals în înscrisuri este urmat de un al doilea dosar, după ce polițiștii ar fi găsit la locuința unui administrator de service auto, implicat în dosar, plicuri cu prafuri suspecte a fi droguri, motiv pentru care această speță a fost preluată de către poliţiştii Antidrog de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT Piteşti. Tot aici, oamenii legii au găsit arme cu aer comprimat și bani.

Pe de altă parte, la locuința unui angajat al Serviciului de Ambulamnță Argeș au fost găsite mașini de lux, bijuterii de aur și ATV-uri, bunuri care nu au fost trecute în declarația de avere a suspectului, așa cum prevede legea.
 

UPDATE, ora 21:00

Luminica Paul,  șefa Serviciului Județean de Ambulanță, a postat pe pagina de socializare un mesaj în urma descinderilor desfășurate, astăzi, de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Eonomice. Aceasta a predat mai multe documente organelor de cercetare penală ce stau la baza derulării unor contracte de achiziţie publică iniţiate din anul 2018, perioadă în care nu ocupa această funcție.

”În calitate de reprezentant legal al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Argeş, astăzi am predat organelor de cercetare penală mai multe documente ce stau la baza derulării unor contracte de achiziţie publică iniţiate din anul 2018 ( când nu ocupam eu această funcţie ), asupra cărora există suspiciuni de abatere de la legalitate. Salut pe această cale demersul instituţiilor statului care îşi fac datoria. Sunt deschisă total colaborării cu acestea şi vă asigur că acest eveniment nu afectează buna desfăşurare a activităţii insituţiei noastre !”


 

UPDATE, ora 18:00


Luminița Paul, șefa Serviciului Județean de Ambulanță, și alți trei angajații ai instituției sunt în acest moment la sediul Poliției pentru audieri. Vorbim despre directorul economic, directorul tehnic și șeful de la Achiziții.
 

----------------------------------------------------------------

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Eonomice au efectuat, astăzi, mai multe percheziții în Argeș, printre care și la sediul Serviciului Ambulanță Argeș. De asemenea, au fost vizate și societăți private, descinderi făcându-se și la domiciliile unor persoane.

CITEȘTE ȘI ... (video) Impact între o mașină și un camion. O femeie, la spital cu dureri de coloană

Activitatea privește obținerea de foloase necuvenite din reparațiile și întreținerea mașinilor din parcul auto al Serviciului de Ambulanță. Mai exact, s-ar fi decontat în bani și ce nu se repara.

”Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2018 – 2020, angajații unei instituții publice, împreună cu reprezentanți ai unor societăți comerciale din domeniul reparațiilor auto, ar fi obținut foloase materiale din decontarea de operațiuni nereale, în cadrul procesului de reparație și întreținere al autoturismelor din parcul auto al instituției, prin încheierea unor contracte de achiziţie publică. ”, menționează polițiștii argeșeni.

CITEȘTE ȘI ... Interdicția de circulație se mută la ora 22. Magazinele rămân deschise până la ora 21


Contactată telefonic de către redactorii Sursata.ro, șefa Serviciului Ambulanță Argeș, Luminița Paul, nu a răspuns, având telefonul închis.

 

4 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.

”Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele a fost săvârșită și luarea măsurilor legale care se impun.”

 


Revenim!